KULTer.hu - Solitude-ösztöndíjpályázat JAK-tagok számára
77299
post-template-default,single,single-post,postid-77299,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Solitude-ösztöndíjpályázat JAK-tagok számára

A József Attila Kör (JAK) idén is meghirdeti tagjai számára a Solitude-pályázatot Stuttgartba, az Akademie Schloss Solitude kastélyába. A három hónapra szóló ösztöndíjra jelentkezni 2016. július 30-ig lehet.

A 2016. október–decemberi időszakra 1 ösztöndíjas helyre lehet jelentkezni.

A stuttgarti ösztöndíjas személyéről a korábbi Solitude-ösztöndíjasokból, valamint a programfelelősökből álló mindenkori JAK–Solitude kuratórium dönt, ezúttal Krusovszky Dénes, Nagy Ildikó Noémi, Selyem Zsuzsa, Nemes Z. Márió, Lóránd Zsófia, valamint Tóth Kinga, a JAK–Solitude csereprogram programvezetője és Gaborják Ádám, a JAK elnöke. A nyertes pályázatot a szigligeti JAK-táborban hirdetik ki.

Amit a program kínál:
– ösztöndíj (1 000 euró havonta)
– szállás: Akademie Schloss Solitude-ben, a kastély egy apartmanjában (konyha, fürdőszoba, háló- és lakótér)
– utazási költségek (egyszeri oda-vissza út)
– biztosítás
– projektfinanszírozás (felolvasóestek, fordítások – a konkrét megvalósulásról az ösztöndíjas, a JAK és a fogadó fél közösen egyeztetnek)

A német nyelvű kötetmegjelenés nem része az ösztöndíjnak, erről a fogadó partner dönt.

Jelentkezni a megadott időpontra lehet, amennyiben a kuratórium által kiválasztott pályázó ezen időpontban mégsem tudja igénybe venni az ösztöndíjat, a következő legtöbb szavazatot kapott jelentkező megy helyette. Az ösztöndíj nyertese a következő évben újra beadhatja pályázatát. Kivételes esetben (a lemondás okainak megvizsgálását követően) a kuratórium megpróbál egyeztetni az Akademie Solitude-del az időpontcserét illetően.

A pályázó kapcsolatba kerülhet az ott lakó 35-40, a világ minden tájáról érkező művésszel. Az együttműködés nem nemzetközi csupán, a partnerek változatos profiljából adódóan interdiszciplináris is, ennek következtében azok a jelentkezők, akiknek vannak elképzelései arról, hogyan kapcsolnák össze irodalmi munkájukat egyéb, elsősorban vizuális művészeti ágakkal, előnyt élveznek. Kiemelten fontos a jelentkezők nyitottsága a fogadó partner, a célország és annak kultúrája felé.

A jelentkezés feltételei:
– a jelentkező legyen a JAK tagja
– nem múlt el 40 éves (azaz a JAK-os korhatár érvényes)
– a jelentkező befejezte tanulmányait (PhD- vagy azzal egyenértékű, illetve magasabb szintű képzésben résztvevőkre ez nem vonatkozik)
– jól beszél angolul, németül vagy franciául (az angol nyelvtudás erősen ajánlott, ennek hiánya nagyon megnehezítheti a kinti kommunikációt, különösen a többi ösztöndíjassal, ezt a kuratórium a szavazáskor figyelembe veszi)

A jelentkezéshez csatolni kell (magyarul és a fenti idegen nyelvek egyikén)
– a jelentkező önéletrajzát (nyelvtudás és szakmai tapasztalat megjelölésével)
– publikációs és lehetőség szerint recenziós listát
– egy oldalas munkatervet a külföldön töltendő három hónapról
– a jelentkező elérhetőségeit (elsősorban e-mail és telefon)

A jelentkezéseket a JAK címére várják nyomtatott és elektronikus formában. További információt ide kattintva található, valamint a tothxkinga@gmail.com címen lehet még érdeklődni.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. aug. >>
hkscpsv
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum