KULTer.hu - Világhírű képeket a közérdekű intézményekbe!
77124
post-template-default,single,single-post,postid-77124,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Világhírű képeket a közérdekű intézményekbe!

A FessNeki művészeti stúdióban napról napra világhírű festők műalkotásai kerülnek elő, hogy a festeni vágyó, de előképzettséggel nem rendelkező vendégek elkészíthessék saját repropukcióikat. Az alkotóműhely most egy jótékonysági kezdeményezés keretében festményeket ajánl fel segítő intézményeknek, például iskoláknak, ifjúsági házaknak. Már várják a jelentkezéseket!

A FessNeki belvárosi stúdiója eddigi tevékenységét kibővítve olyan adományozási akcióba kezd, amely során egészségügyi- és szociális intézmények – kórházak, gyermek- és idős otthonok –, civil- és egyházi szervezetek, valamint iskolák, óvodák közös használatú tereit díszítik majd fel a rengeteg raktárában várakozó festmény felhasználásával.

fn2

„Azon túl, hogy a festéssel hozzásegítjük az embereket a kikapcsolódáshoz, valamint kreativitásuk és magabiztosságuk fokozásához, szerettünk volna egy jótékonysági vonalat is elindítani, és az instruktoraink által megfestett rengeteg festményt eladományozni. Fontos szempont volt, hogy ezeket az alkotásokat olyan intézmények számára ajánljuk fel, amelyek mások segítésével foglalkoznak” – számolt be a kezdeményezésről Sávai Rita és Sávai Anikó, a stúdió két alapítója, hozzátéve, hogy a kreatív tevékenység és a művészeti alkotások szemlélése egyaránt kedélyjavító hatással bírnak, és azáltal, hogy a belső tereket világhírű festők alkotásaival, pontosabban azok másolataival díszítenék fel, mosolyt szeretnének csalni az emberek arcára.

savai

Az intézmények jelentkezését a hello@fessneki.hu e-mail címen vagy a FessNeki honlapján várják a stúdió munkatársai. A FessNeki művészeti stúdió Magyarországon elsőként honosította meg azt a műfajt, amely során az érdeklődők olyan neves alkotók képeit festhetik meg, mint Vincent Van Gogh, Claude Monet, Gustav Klimt vagy éppen Csontváry Kosztka Tivadar. A foglalkozásokon festőművész instruktorok segítségével alkothatnak a résztvevők, és saját kezűleg vihetik vászonra egy világhírű művész festményét.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Júl. >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum