KULTer.hu - Debrecenben forog az első Inkubátor Programos film
78493
post-template-default,single,single-post,postid-78493,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Debrecenben forog az első Inkubátor Programos film

Megkezdődött a Magyar Nemzeti Filmalap Inkubátor Programja által támogatott első film, a Hetedik alabárdos forgatása.

A Magyar Nemzeti Filmalap Inkubátor Programja által támogatott játékfilmtervek közül elsőként Vékes Csaba és Dudás Balázs vígjátékának a forgatása kezdődött meg, szerdán Debrecenben. A film gyártását a filmszakmai szervezet 62 millió forinttal támogatja.

hetedikal

A film egy fiatal történetét dolgozza fel, aki egy furcsa véletlennek köszönhetően egyik pillanatról a másikra vezető rendezői pozícióban találja magát, azonban mint mindenki, aki túl hirtelen kerül a csúcsra, sok olyan kérdéssel találja szemben magát, amelyre nem tud elég gyorsan és jól válaszolni. A legtöbb bonyodalmat ez a helyzet okozza.

A Hetedik alabárdos című vígjáték operatőre az ugyancsak elsőfilmes Bálint Dániel, producere Herendi Gábor, Fancsikai Eszter és Fancsikai Péter.

hetedika

A főszerepet a Krétakör és a Proton Színház előadásaiból, illetve a Fekete kefe című filmből is ismert Bánki Gergely játssza, a további szerepekben pedig Sárközi-Nagy Ilona, Bezerédi Zoltán, Ónodi Gábor, Nagy Ervin, Mohai Tamás, Murányi Tünde és Ujlaki Dénes lesz látható.

A vígjáték a tervek szerint jövő év tavaszán kerül a magyarországi mozikba.

hetedikalab

A Filmalap 2015-ben indította Inkubátor Programját, amelynek célja, hogy lehetőséget biztosítson pályakezdő filmrendezők számára első egész estés alkotásuk elkészítéséhez. A tavalyi pályázatra 67 filmterv érkezett, amelyek közül öt nyert támogatást.

A program idei kiírására szeptember 12-ig lehet jelentkezni. A Filmalap forgatókönyv-fejlesztésre két millió, filmgyártásra játékfilmeknél 62 millió, dokumentumfilmeknél 22 millió, animációs filmeknél pedig 82 millió forintig nyújt támogatást, a fiatal alkotók emellett a filmkészítés minden fázisában igénybe vehetik a Filmalap szakmai támogatását.

Forrás: MTI, borító: Fancsikai Péter

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. aug. >>
hkscpsv
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum