KULTer.hu - Hamarosan kezdődik a Campus Fesztivál
77775
post-template-default,single,single-post,postid-77775,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Hamarosan kezdődik a Campus Fesztivál

A legnépszerűbb hazai előadók mellett a Grammy-díjas Clean Bandit, a brit énekesnő, Jess Glynne, az északír Therapy?, illetve a holland indie-rock Kensington is ott lesz az idei Campus Fesztiválon, amelyet július 20-24-e között rendeznek meg a debreceni Nagyerdőn.

A fesztivál családi jellegűnek indult, de egyre több látogatót vonz a környező országokból, s egyre inkább Kárpát-medencei fesztivállá vált az évek alatt. Debrecen polgármestere elmondta, a Nagyerdő, a stadion, a Békás-tó környéke unikális helyszíne a rendezvénynek, és szeretnék, ha Debrecen a turisztikai értékei mellett a fesztiválok kiemelt helyszíne lenne a következő években.

campus3

Idén is „nevezetes szeglete” lesz a fesztiválnak az „egyetem tér”, a Debreceni Egyetem – amely saját színpaddal először idén várja az érdeklődőket – az egyetlen olyan magyar felsőoktatási intézmény, amely aktív szereplője valamely magyarországi zenei fesztiválnak, részvételük jól illeszkedik az intézmény célkitűzéseihez.

Idén újdonság, hogy készpénzmentes lesz a fesztivál, csak bankkártyát vagy fesztiválkártyát használhatnak a látogatók, s bevezetik a „jattcsúszkát” is, amelyen a vendégek maguk állíthatják be – a szolgáltatás minőségét megítélve 0 és 20 százalék között –, hogy adnak-e borravalót a pultosoknak.

campus2

A fesztiválon tizennyolc programhelyszín lesz, idén először két nagyszínpad működik majd. A négy nap alatt 198 zenei programmal, 192 magyar és 7 külföldi zenekar fellépésével, illetve további 200 nem zenei programmal, dumaszínházzal, közéleti és irodalmi beszélgetésekkel várják a közönséget, ez utóbbiról a KULTer.hu csapata gondoskodik.

A fesztiválhelyszíneken ezer férőhelyes kerékpártárolót alakítanak ki, a városi közlekedési társaság pedig éjszakai villamos- és buszjáratokat közlekedtet a Nagyerdő és a város különböző pontjai között.

Tavaly 85 ezren szórakoztak a fesztivál programjain, idén még több vendéget várnak a Nagyerdőbe.

Forrás: MTI, borító: Campus Fesztivál 2015

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Júl. >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum