KULTer.hu - Íme, a műalkotások Tindere
77834
post-template-default,single,single-post,postid-77834,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Íme, a műalkotások Tindere

Sokan ismerhetik a következő műveleteket: ha jobbra húzod, tetszik, ha balra húzod, nem. A Tinder társkereső alkalmazás technikáját már a képzőművészet is átvette; megalkották a wydr applikációt, ami az eredetitől eltérően a műalkotások véleményezésére hív, és ha valami tetszik, azt akár rögtön meg is vásárolhatod.

A svájci fejlesztésű wydr a kortárs alkotások népszerűsítésére szolgál, és azokat a rétegeket is képes elérni, akik egyébként nem járnak galériákba. A célja nem az, hogy átvegye a kiállítások helyét, hanem hogy vásárlási folyamatokat egyszerűsítsen le, illetve népszerűsítse az alkotásokat.

Az alkalmazás segítségével bárki számára lehetőség nyílik a képzőművészetet közelebbről megismerni; itt senki nem befolyásol abban, hogy mit szeress, mit ne, hogy mi számít igazi művészetnek, mi nem.

app2

Az applikációban lehetőség nyílik szűrőt beállítani, hogy aztán méret vagy ár szerint keresgélhessenek a felhasználók a találatok között. Persze az is benne van a pakliban, hogy a különböző típusú kijelzőkön máshogyan látható egy adott alkotás, például a színek tekintetében, így nem biztos, hogy az esetleges nem döntések feltétlenül relevánsnak vehetők.

A január óta használható alkalmazás jelenleg ötjegyű felhasználószámmal büszkélkedhet, és hetente száznál is több új alkotás kerül fel rá. Feltölteni egyébként egyszerű a művészeknek és eladóknak, a művek rögtön eladásra kínálhatók. A wydr megalkotói szerint minden festmény megérdemli, hogy megmutassák minél több embernek, és szeressék azokat. A alkalmazásnak internetes weboldala is létezik.

Forrás: Urbanplayer

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Júl. >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum