KULTer.hu - Jól fogadták külföldön Tilla filmjét
77625
post-template-default,single,single-post,postid-77625,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Jól fogadták külföldön Tilla filmjét

Bemutatták Till Attila Tiszta szívvel című filmjét Karlovy Varyban az 51. nemzetközi filmfesztiválon. A mustra Nyugattól keletre (East of the West) című válogatásában bemutatott alkotás a rendező elmondása szerint sikert aratott.

A szekció nyitóvetítéseként volt látható szombaton a Tiszta szívvel, amelynek nemzetközi premierjét tartották Karlovy Varyban. A külföldi közönség által először látott alkotás vetítésénél már a film vége előtt tapsolni kezdtek. „Meg is hatódtam, milyen kedvesek az emberek, hogy ez nekik tetszik” – jegyezte meg a rendező.

„Karlovy Varyban az újdonságot, az érdekességet, az extremitást szeretik. Ez egy olyan fesztivál, amelyik díjazza, ha valami frisset talál, és úgy tűnik, a mi esetünkben is ez történt” – mondta Till Attila, majd hozzáfűzte: Az A-kategóriás filmmustra a kelet-európai film legnagyobb fóruma. Rangos dolog, hogy a filmet itt mutatták be.

tiszta-szivvel-2016-foto-stalter-gyorgy-laookon-filmgroup1

A cseh fürdővárosban ilyenkor a filmeké a főszerep. A stáb számos tagja elkísérte a Tiszta szívvel című alkotást a fesztiválra a rendezővel együtt: Thuróczy Szabolcs, Fenyvesi Zoltán, Fekete Ádám főszereplők és további szereplők mellett Stalter Judit producer, Juhász Imre operatőr, Gothár Márton vágó és Kalotás Csaba zeneszerző is képviseli a filmet.

„Nagyon baráti, családias a légkör, a fesztiválnak szenzációs a hangulata” – mondta Till Attila. Kitért arra is, hogy minden vetítés más, a film fogadtatása akár országonként is változhat. A fesztiválközönség általában filmértő, filmrajongó nézőkből áll, akik már sok mindent láttak, kegyetlenebbek is tudnak lenni, könnyebben ítélnek, de nagyon fel is emelhetnek egy filmet, ha tetszik nekik. Tájékoztatása szerint a film számos további fesztiválmeghívást kapott.

tsz4

A Filmalap támogatásával, a Laokoon Filmgroup gyártásában készült alkotást április végén mutatták be a hazai mozik, s a Filmalap értékesítése részlege nemrég franciaországi forgalmazásra is eladta azt, így ősztől már az ottani mozikban is látható lesz.

Az első és második filmeket felvonultató East of the West szekcióban vetített Tiszta szívvel című akcióvígjáték két fiatal mozgássérültről szól, akik közeli barátságot kötnek egy vagány kerekesszékes bérgyilkossal és a maffia szolgálatába állnak.

A valóságban is mozgássérült fiatalok kaptak lehetőséget arra, hogy szerepeljenek a filmben, ilyen nem nagyon volt még a filmtörténetben – mondta a rendező, hozzátéve: fontos, hogy ezt a gesztust sokan láthassák.

Kiemelte: a sokrétegű történetben talán a legfontosabb, hogy látunk egy fiatalt, aki sok-sok problémával küzd, mégsem süllyed önsajnálatba, hanem a hajánál fogva, saját eredeti módszereivel kirángatja magát ebből az állapotból.

A pénteken megnyílt Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál kilenc napja alatt több mint 70 ország 180 filmjét láthatja a közönség. A versenykategóriában a Kristályglóbuszért, vagyis a fődíjért 12 film, köztük egy másik magyar alkotás, Hajdu Szabolcs Ernelláék Farkaséknál című filmje indult. A mezőnybe egy cseh-szlovák koprodukciós munkát, valamint orosz, német és olasz filmeket is beválogattak a szervezők.

Forrás: MTI, borító: A Company Hungary

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Júl. >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum