KULTer.hu - Magyar klip a francia fesztivál legjobbja
78525
post-template-default,single,single-post,postid-78525,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Magyar klip a francia fesztivál legjobbja

Az év legjobb videoklipje díjat a magyar rendezőpáros, Angyalosy Eszter és Szőke Dániel alkotása, a Wonderland zenekar What Do You Really Wanna Say című számához készített klip nyerte a július 25-én megrendezett Paris Art and Movie Award díjátadó gálán a párizsi Cinema UCG Odéonban. A klip egy fiktív zenekarral azonos nevű könyvhöz kapcsolódik.

A videoklip az elkészülése óta folyamatosan szerepel különböző kisebb-nagyobb nemzetközi filmfesztiválokon. Már tucatnyi Official Selectiont és egy Best Music Video címet is bezsebelt, bemutatták az Egyesült Államokban, a Csendes-óceáni Guam szigetén, Olaszországban, Indiában és Kenyában.

Az alkotást az teszi igazán különlegessé, hogy a zenekar valójában csak a Wonderland című regény lapjain létezik. A könyv, amely egy banda útját dolgozza fel az ismeretlenségtől a hírnévig, betekintést nyújt a hazai zenei szcéna kulisszatitkaiba, ugyanakkor egy coming-of-age történet barátságról, szerelemről és a manapság oly sokakat érintő életkezdési válságról.

A sikertörténet a regénnyel indult, de aztán egyre több alkotás és alkotó csatlakozott hozzá: a dalt és a klipet wonderlandes street art, slam poetry, kisfilmsorozat követte, míg végül egy összművészeti kezdeményezéssé nőtte ki magát az egész.

„A Wonderland Project minden egyes alkotása a saját eszközeivel közelíti meg ugyanazt a témát. A klipben mi például azt kíséreltük meg megmutatni, milyen vonzó lehet a felelősség nélküli, gondtalan élet, azaz Wonderland, csakhogy ez a különös menedékhely veszélyesen addiktív is” – fogalmaztak a klip rendezői, Szőke Dániel és Angyalosy Eszter, utóbbi a Wonderland című regény egyik szerzője.

pamaa

A könyvben szereplő együttes What Do You Really Wanna Say című slágerét, amelyhez a videoklip készült, az Irie Maffia gitárosaként ismert Szekér Ádám keltette életre a Mocsok1Kölykökben zenélő Horváth Gergely Ambrussal, illetve a könyv másik szerzőjével, a szintén Irie Maffiás DJ Future-rel, azaz Baranyai Ákossal közösen.

A klip szereplői közööt van például Pion István költő-slammer, aki mellékszereplőként az Oscar-díjas Saul fiában is feltűnt; Horváth Kristóf ’Színész Bob’, országos slam poetry bajnok és színész, aki szerepelt például a Viktória – A Zürichi expressz és a Veszettek című filmekben, Szlávy Eszter Európa- és világbajnok rúdtáncos vagy Busa Pista, az ország első számú MC-je, beatboxere, aki többek között az Irie Maffia és a Zuboly zenekarokból ismert. A főszerepet játszó Bocskay Magdi legutóbb Avicii Pure Grinding című számához készült videoklipjében volt látható.

A Paris Art and Movie Award nemzetközi zsűrije végül az előselejtezőn átjutott négy finalista, egy francia, két belga és a magyar klip közül választott győztest. „Az idei mezőny tényleg nagyon erős volt. De a klip stílusa, humora, iróniája és a tény, hogy mennyire szórakoztatónak találtuk, egyértelműen eldöntötte a kérdést” – indokolták a döntést.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Júl. >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum