KULTer.hu - Rekord az idei Campus Fesztiválon – már a jubileumra készülnek
78378
post-template-default,single,single-post,postid-78378,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Rekord az idei Campus Fesztiválon – már a jubileumra készülnek

Megdőlt a tavalyi 85 ezres látogatottsági rekord az idei Campus Fesztiválon, a vasárnap hajnalban véget ért négynapos rendezvényen összesen csaknem százezren buliztak Debrecenben, a Nagyerdő fái alatt – összegezte a találkozó mérlegét a fesztivál igazgatója.

Miklósvölgyi Péter elmondta, hogy az elmúlt évhez képest a programok jóval nagyobb érdeklődés mellett zajlottak. Az előzetes statisztikák alapján idén már az 50 százalékot is meghaladta a régión kívülről érkezett látogatók aránya, a Campus országos nagyrendezvénnyé vált.

A fesztiváligazgató értékelése szerint bevált a két nagyszínpados elrendezés. Kiemelte: minden rendben zajlott a fesztivál ideje alatt, és a várakozásoknak megfelelően sikerült megdönteni a tavalyi látogatói csúcsot, az idén 98 ezren kapcsolódtak ki Debrecenben.

campus2016_2

A terület helyreállítása vasárnap megkezdődött, de „fejben” már a jövő évi találkozón gondolkodnak, és készülnek a jubileumi 10. Campus Fesztiválra – fűzte hozzá.

Bakó Csaba sajtófőnök elmondta: a Nagyerdei Stadion környezetében, több mint húsz hektáron hét külföldi sztárzenekar mellett csaknem 200 hazai fellépő szórakoztatta a közönséget, emellett ugyanennyi nem zenei program is szerepelt a kínálatban. Felsorolása szerint a legnépszerűbb hazai előadók mellett a Grammy-díjas Clean Bandit, Jess Glynne brit énekesnő, az ír Therapy? és a holland Kensington is ott volt az idei Campus Fesztiválon.

A legnépszerűbb koncertet az elmúlt évekhez hasonlóan a Tankcsapda adta, de sikert aratott a Halott Pénz, a Brains, a Quimby, Majka és Curtis, a Wellhello és a belga Netsky is. Idén először két nagyszínpad működött a fesztiválon.

campus2016_1

A zenei programok mellett voltak irodalmi és színházi programok, közönségtalálkozók, pódiumbeszélgetések, felolvasóestek, filmvetítések, és a kihagyhatatlan Dumaszínház humoristái is szórakoztatták a közönséget.

Nagy érdeklődés kísérte az Egyetem teret, ahol több mint ezer négyzetméteren a Debreceni Egyetem mutatta be az egyetemváros sokszínűségét. A telt házas pódiumbeszélgetések és dumaszínházi produkciók mellett az intézmény rektora új szerepben is bemutatkozott: az egyetemi kötődésű Android együttes vendégdobosaként láthatta a fesztiválközönség.

Az idei Campus a fejlesztésekről is szólt. A szervezők megduplázták a kerékpártárolók és a mobil WC-k számát, bevezették a készpénzmentes fizetési rendszert és a nagyobb programhelyszínek nézőterét is kibővítették.

Forrás: MTI, borító: Facebook

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Júl. >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum