KULTer.hu - Rekord látogatottság várható az idei Szigeten
77720
post-template-default,single,single-post,postid-77720,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Rekord látogatottság várható az idei Szigeten

Európa egyik legnagyobb könnyűzenei és kulturális rendezvénye, a Sziget Fesztivál idén is látogatórekordra számít, sőt, arra is felkészültek a szervezők, hogy minden nap kirakják majd a megtelt táblát. A fesztiválra bérletek már nem, csak napijegyek kaphatók, azok is korlátozott számban.

Idén a szokásosnál is nagyobb érdeklődés irányul a fesztiválokra, nemrég közöltük, hogy a soproni VOLT is látogatórekordot döntött az előző évekhez képest.

sziget15

Gerendai Károly, a Sziget Kft. ügyvezetője a Világgazdaságnak elmondta, hogy a már most megmutatkozó népszerűség miatt a bevételeik növekedésére is számítani lehet. Már júniusra elkelt az összes bérlet (a fesztivál augusztus 10-én kezdődik idén), és az emelkedő jegyáraktól függetlenül (ami a sztárfellépők növekvő ára miatt is van) is rengetegen kívánnak részt venni a rendezvényen.

A Szigeten egyre kevésbé veszik lényegi szempontnak azt, hogy milyen sztárok lépnek fel – mondta Gerendai. Mivel a legtöbb fesztiválon ugyanaz a felhozatal, így ebben nem tudnak versenyezni, ám az egyéb programok sokszínűségében igen. A közelgő fesztiválra egyébként többnyire a külföldiek azok, akik bérletet vesznek, hiszen ha már ide utaznak, végig maradnak, ők kevésbé fogékonyak a fellépőnevekből álló listára, ám a magyarok, akik napijegyvásárlásban állnak előrébb, érzékenyebbek arra, kik lépnek fel az adott napokon; ez persze a pénz miatt is van így.

A napi telt ház a Szigeten egyébként 90 000 fő, azaz maximum ennyi ember megfelelő színvonalú ellátására alkalmas az Óbudai szigeten ideiglenesen kialakítható infrastruktúra, és a programhelyszínek befogadóképessége. A 90 ezres napi kapacitásba a bérletesek és napijegyesek mellé, a tiszteletjegyeseket és a rendezvényen egyidejűleg közreműködő dolgozókat is beleszámolják.

Az idei Sziget legfőbb nevei Rihanna és a Muse, de többek között a következő előadók is a fellépők között vannak: David Guetta, Sia, The Chemical Brothers, Sum 41, Bring Me The Horizon, CHVRCHES,  Bullet For My Valentine, Jess Glynne, Skunk Anansie, Parkway Drive, Afro Jack, MØ.

Borító: Sziget 2015

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Júl. >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum