KULTer.hu - Szerdán indít az ország legnagyobb kisfesztiválja
77954
post-template-default,single,single-post,postid-77954,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Szerdán indít az ország legnagyobb kisfesztiválja

Több mint 50 civil szervezet, több mint 100 kulturális program, több mint 30 képzőművész és szervezet, több mint 7 kortárs színházi előadás látható szerdától a Bánkitó Fesztiválon. A rendezvény fókuszában idén a „határ” fogalma áll, amire így vagy úgy az összes program reflektál majd, valamint a hazai progresszív kulturális élet fontos szereplőivel is találkozhatnak a látogatók.

A július 13-án kezdődő fesztivál kapui 12 órakor nyílnak, és ezen a 0. napon a Tilos, az Auróra és a BAR72 helyszínei indítják be a 4 napig tartó programot.

szb2

Hasznos információk a fesztiválozók számára a szervezőktől:

  • Az online elővétel kedd éjfélig tart. Aki kedvezményes áron szeretne jegyet vásárolni, az eddig teheti meg.
  • Aki tud, érkezzen biciklivel Berkenyéről, Vácról, Diósjenőről vagy Magyarnándorról, hiszen így megkönnyítheti a fesztiválon való közlekedést is, amellett, hogy környezetbarát és kis helyet foglal.
  • Akinek még nincs szállása, az Alsópetényi Fesztiválkempinget keresse, ahol még sok szabad hely van, a fesztiválról és vissza pedig egész napos ingyenes buszjárat van.
  • Mindenki vigyen magával meleg ruhát éjszakára! Éjjel Bánki mikroklímának köszönhetően a hőmérséklet akár 15 fokig is hűlhet.

szb3

Ízelítő a Bánkitó csütörtöki programjaiból:

A Közéleti_kult programok közül ellátogathatsz a Kisrétre, ahol minden nap gyerekprogramok, tudatos gazdálkodással, reciklálással kapcsolatos programok várnak, és persze a Színházi Sátor is. A Nem – De hogy nem? című előadás például a családon belüli erőszak és annak szomorú aktualitásaival kapcsolatos kérdéseket feszegeti. Délután adják elő a Mentőcsónak Egység – Menekülj okosan! MigrAction című interaktív színházi társasjátékát, ami a menekültválságot dolgozza fel, illetve a Tanközlöny szerkesztőség beszélgetése is végig hallgatható, ahol a diákok szólnak arról, hogyan látják a magyar oktatás helyzetét.

A Tószínpadon délután Barabás Lőrinc és az iamyank live band játszanak a tóba ugrálás alá, a Színházi Sátorban Victoria Hanna (ISR) szürreális zenei világával kezdenek, majd az Északi Színpadon a Fran Palermo és Ivan & The Parazol lépnek fel. Az S*10 Lakodalmas Fóliasátorban óriási footwork bulit csap AO UZZI + SixSix és az Uffalo Steez, a BAR72 előtt gyülekezőket pedig Soundbank és ROUTE8 közös projektje, a Lathuequex mozgatja majd át.

Borító: Szemerey Bence / Bánkitó Fesztivál

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Júl. >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum