KULTer.hu - Több mint ötven fesztiválra hívták meg a magyar animációt
78211
post-template-default,single,single-post,postid-78211,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Több mint ötven fesztiválra hívták meg a magyar animációt

Bucsi Réka LOVE című animációs filmjét februári premierje óta több mint ötven fesztivál közönsége láthatta. Csak júliusban összesen tíz jelentős nemzetközi fesztiválon vetítik a filmet – ezekben a napokban párhuzamosan versenyez egy spanyol, egy ciprusi, két olasz és egy mexikói fesztiválon.

A LOVE eddig öt kontinensre, valamint összesen 26 országba kapott meghívást. A negyedórás alkotást az elmúlt időszakban többek közt az Indie Lisboa, a Vienna Shorts és a Nashville-i filmfesztiválokon, illetve Krakkóban és Limában is vetítették. A rendező, Bucsi Réka a bécsi fesztiválon és a Los Angeles-i LA Film Festen személyesen is részt vett a LOVE fesztiválvetítésén.

Ezen a héten a következő filmes eseményeken látható a film: Elche Nemzetközi Függetlenfilm-fesztivál (Spanyolország), Animafest Cyprus, SiciliAmbiente (Olaszország), Lago Film Fest (Olaszország), illetve a Guanajuatói Nemzetközi Filmfesztivál (Mexikó).

A film világpremierje februárban, a Berlinale Shorts versenyprogramjában volt. Észak-amerikai debütálása a texasi South by Southwest (SXSW) fesztiválon, míg az ázsiai ősbemutató Hongkongban volt. Magyarországon a Friss Hús közönsége láthatta először a filmet. Itt a zsűri tetszését is elnyerte az alkotás: a legjobb magyar animációs film díjával tüntették ki.

A fesztiválok fontosságát jelzi, hogy közülük 13 úgynevezett Oscar-kvalifikáló fesztivál, tehát az ott díjat nyert filmek automatikusan Oscar-jelölést kapnak. Bucsi Réka előző filmje, a Symphony No. 42. el is jutott idáig, sőt, az Oscar-jelölések közt a legjobb kilenc közé jutott 2015-ben.

A LOVE a Magyar Média Mecenatúra program támogatásával készült, francia koprodukcióban. A film magyar producere Osváth Gábor, fesztiváloztatásáért pedig a Daazo rövidfilmes portál felel.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2019. aug. >>
hkscpsv
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum