KULTer.hu - 7,5 millióval támogatták a Rossz verseket
79384
post-template-default,single,single-post,postid-79384,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

7,5 millióval támogatták a Rossz verseket

Új film forgatására készül a Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan című bemutatkozó rendezésével berobbant Reisz Gábor. A szereplőválogatás már elindult!

A Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan című filmet több mint 60 ezer néző látta, és számos fesztiváldíjat nyert. Új filmje, a Rossz versek forgatása év végén kezdődik és jövő augusztusig tart, budapesti és párizsi helyszíneken készül. A magyar-francia koprodukciós alkotás a 30 év körüli Merthner Tamásról szól, aki élete mélypontján utazásra indul gyerekkori és tinédzserkori emlékeibe. A napjainkban játszódó történet az utazásokon keresztül a kilencvenes és 2000-es évek Magyarországáról rajzol szubjektív képet.

A forgatókönyvet is Reisz Gábor írta, aki azokkal a fiatal filmesekkel készíti az új produkciót, akik az első filmjén is dolgoztak. A vágó Tálas Zsófia, az operatőr Becsey Kristóf és Bálint Dániel lesz, a Van filmzenekar pedig már a filmzenén dolgozik. A szereplőválogatás is elkezdődött, az alkotók legfeljebb 5 perces bemutatkozóvideókat várnak a rosszversekcasting@gmail.com e-mail címre.

reisz

A Rossz versek című játékfilmet Berkes Julia producer vezetésével a Mundruczó Kornél és Petrányi Viktoria által alapított Proton Cinema gyártja. A filmnek 7,5 millió forint gyártás-előkészítési támogatást ítéltek oda.

Csuja László is filmet rendez, az ő bemutatkozása a filmalap Inkubátor Programja keretében 62 millió forint támogatást kap. A Virágvölgy című játékfilmjének a főszereplője Roland, egy munkásszállón tengődő értelmileg akadályozott férfi. Egy nap zavart tekintetű huszonéves lány állít be hozzá egy lopott csecsemővel, és elhiteti vele, hogy ő az apja. Nem sokkal ezután már együtt menekülnek.

A Virágvölgy forgatókönyvét Csuja László Nagy V. Gergővel közösen írta, a forgatás jövő tavasszal kezdődik Budapesten és környékén, és az alkotást a tervek szerint már jövő ősszel bemutatják. A film Ferenczy Gábor és Muhi András producerek vezetésével készül a Focusfox gyártásában.

Forrás: MTI

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Júl. >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum