KULTer.hu - „Alig várom, hogy visszajöhessünk!”
79348
post-template-default,single,single-post,postid-79348,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

„Alig várom, hogy visszajöhessünk!”

Sziget Fesztivál 2016, 3. nap

Maximális tiszteletem azoké, akik már szerda óta minden nap hajnalig mulattak, és még mindig ugyanolyan lendülettel buliznak, mintha a -1. nap lenne. Annak ellenére, hogy egy kicsit megfáztam, a tegnapi napot is hasonló lendülettel vittem végig, mert a jó zenétől mindenki felpörög. Abból pedig volt bőven.

A Nagyszínpadra vasárnap is jutott egy hazai fellépő, mégpedig a Halott Pénz. A magyar rajongók szépen feltöltötték a színpad előtti helyet a korai kezdés ellenére is. Biztos vagyok benne, hogy néhány külföldi is ottragadt, ha nem is a szövegek, de a ritmusok miatt. Őket a kanadai SUM 41 váltotta, akik véleményem szerint egy fergeteges bulit csináltak, az énekes, Deryck Whibley folyamatosan énekeltette a közönséget. A koncert végén kijelentette, hogy alig várja, hogy visszajöhessenek, nem tudja, mikor, de ha kész az album, mindenképp visszatér a csapattal. Bár nem láttam el a színpadig rendesen, de úgy tűnt, a zenekar a közönséghez hasonlóan fantasztikusan érezte magát.

unnamed (6)

Sokan csak a tematikus partik miatt jönnek minden nap 7 órakor a Dana Panaitescu Nagyszínpadhoz. A tegnapi főszereplők a pomponok voltak, amelyeket a Sziget idei himnuszára közösen ráztak az összegyűltek. Aki már látott amerikai sportmérkőzést, azoknak nem ismeretlen a Kiss Cam. A szervezők idén a Viberrel együttműködve 5-10 percig pásztázták a tömeget, amíg meg nem érkezett a következő fellépő a Nagyszínpadra. A cél, hogy az egymás mellett állók között elcsattanjon egy csók – fesztiválkontextusban ez kifejezetten humoros, a képernyőn lévők pedig igyekeztek is poénosra venni a dolgot.

Negyed órás késéssel vette kezdetét Tinie Tempah koncertje. Ha nem csal az emlékezetem, ez a második magyarországi fellépése, az első koncertjét a Balaton Soundon adta 2012-ben. A brit rapper egy magyar zászlóval vonult ki a Nagyszínpadra és a Written In The Stars című slágerével kezdett. Régóta követem a 27 éves fiatalembert, kicsit tartottam attól, hogy az ő stílusával mit fog kezdeni a fesztiválozók nagy része, de a félelmeim alaptalanok voltak. Igaz, ő maga is mondta, nem tudja, mit várjon a Szigettől – de nagyon boldog volt attól, amit látott. Beszélt a közönséghez, a számai végén magyarul köszönte meg a tombolást, közös képet is csinált a rajongókkal, ami szinte egyből fellelhető volt az Instagramján (még a következő fellépővel, David Guettával is posztolt egy fotót). A koncertet a Tsunami című számával zárta.

sziget3

Tegnap szinte minden stílus helyet kapott a Nagyszínpadon, az estét végül David Guetta, a francia DJ zárta. A színpad előtti téren egy gombostűt is nehezen lehetett volna leejteni, annyian voltak. Volt pirotechnika, lézershow, felcsendültek a DJ legismertebb számai, és emellett mai slágerekre is bulizhatott a közönség. Nem maradtam sokáig, még két helyszínre el akartam nézni: az OTP BANK-A38 színpadán a Brains, a Telekom-VOLT színpadon pedig a Kiscsillag lépett fel. Végül fanatikusként a Brains mellett tettem le a voksomat – nem bántam meg.

Magyarország legismertebb, legkedveltebb elektronikus bandája egyedüli hazai zenekarként kapott helyet az OTP BANK-A38 sátrában, rajtuk kívül csak magyar DJ-k léptek fel a hajnali órákban. A Telekom-VOLT színpad már nem bírta volna el őket, és ahogy néztem, kellett is a nagy, piros sátor, sok külföldi betévedt a basszus hallatán. Most lehet az elfogultság (is) beszél belőlem, de várom azt az évet, amikor a Brains a Nagyszínpadon léphet fel, sőt, amikor ők lesznek a Sziget Himnusz szerzői. A koncert hatalmas energiát adott, el is felejtettem, hogy amúgy beteg vagyok. A bulit a Budapest Tours-szal fejezték be, amit a fesztivál miatt egy estére átneveztek Sziget Tours-nak.

sziget4

A Brains koncert végével egy időben kezdődött a szomszédos Telekom-VOLT színpadon a Wellhello. David Guetta koncertjének is akkor lett vége, így hatalmas tömeg alakult ki – nem tudtam eldönteni, hogy meddig tart a Wellhello rajongótábora, és hogy hol kezdődik a bosszankodó „miért nem haladunk sehova” külföldiek csapata. A tömeg miatt én inkább tovább álltam, és a Budapest Park Tribute Színpadához vezetett utam: itt a Piknik Park – Linkin Park tribute banda lépett fel. Az énekesnek tényleg hasonlított a hangja Chester Benningtonéhoz, így ha valaki nem ősrajongó, még azt is hihette, hogy tényleg eredeti Linkin Park szól. Ezt a koncertet már megfáradtan, egy padról hallgattam végig, de így is nagyon jól éreztem magam.

Talán ez volt eddig a legváltozatosabb napom, még a lejátszási listámon is ritkán keveredik ennyi stílus. Boldogan, feltöltődve, de testileg mégis fáradtan indultam el a HÉV-hez.

Sziget Fesztivál, 3. nap, Budapest, 2016. augusztus 14.

A fotókat a szerző készítette.

Bujdosó Beáta Zita

szerző: Bujdosó Beáta Zita
honlap e-mail
Bujdosó Beáta Zita 1994-ben született Debrecenben. Jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetem angol nyelvű kommunikáció- és médiatudomány szakán tanul. Tagja a Corvinus Hallgatói Médiaközpontnak, a Corvinus Offline magazin felelős szerkesztője. Az egyetemi lap mellett publikált már a Fesztiválok Városa oldalán és a Kreatív Online-on is.

KULTprogramok

<< 2020. aug. >>
hkscpsv
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum