KULTer.hu - Élménygyár felnőtteknek a Szigeten
79163
post-template-default,single,single-post,postid-79163,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Élménygyár felnőtteknek a Szigeten

Egy hétig éjjel-nappal gyártja az élményeket az idei Sziget Fesztiválon a Pleasure Factory. Az A38 sátor szomszédságában, a színes konténerekből álló üzemben a látogatók megküzdhetnek az elemekkel a szélcsatornában, átpréselhetik magukat a passzírozón, játszhatnak az ipari orgonán, megmérettethetik magukat az élő csocsópályán vagy éppen betonból önthetnek ékszereket. Az S39 Hybrid Design Manufacture installációja napközben felnőtt 1:1-es építőjáték és edzőterem az érzékeknek, este pedig menő buliközpont.

Nehézipari gyártósorra emlékeztető építmény várja a vendégeket augusztus 10. és 17. között az idei Sziget Fesztiválon. A Nagyréten áll a Pleasure Factory, amely külső jegyei alapján és működésével is egy valódi üzemre emlékeztet. Az egymáshoz csatlakoztatott, színesre festett konténerekben különböző ipari szerkezetek, nyomócsövek, tartályok kaptak helyet, és az üzem folyamatosan gyártja az élményeket. A Pleasure Factory a fesztiválozás életérzésének vidám gépezete és sűrített makettje.

plfa7

A Pleasure Factory egyes részei a különböző érzékekre hatnak. Az első konténer a zsúfolt fesztiválélményt imitálja. A látogatóknak szivacstengererdőn és tengernyi színes szivacslabdán kell átverekedniük magukat, mintha a Nagyszínpad előtt állnának. Az élményt fokozza az ipari ventilátor szélcsatornája, ahol az ember egész teste lobogni kezd. A következő konténer a tapintást és a hallást élesíti fel: a hangraktárban mindenféle felületek és tárgyak között lehet lépkedni, turkálni, aztán az ipari orgonán zenét is komponálhatunk.

plfa5

A Pleasure Factory konténerei között létrákon, lépcsőkön, állványokon lehet fel-le mászkálni, és kényelmes babzsákfoteleken lehet üldögélni. Az élménygyárban napközben az alkotni vágyók a BETON kurzus önkéntesei segítségével önthetnek maguknak ékszert vagy feles poharat betonból, és beszélgethetnek a bárpultnál vagy a nyugizónában, míg mások az élő csocsóban játszhatják újra az EB legszebb pillanatait. Az installáció esténként buliközponttá alakul át, hiszen az élménygyár szervizudvara színes fényekben úszik, és a zene mellett a vizuális effektek veszik át az irányítást. A Pleasure Factory olyan, mint egy nagy játszóház felnőtteknek, ahol a látogatók megtapasztalhatják a szabadság, a felfedezés és a játék intenzív élményét.

plfa2

A Pleasure Factory ötletgazdája, kivitelezője és szervezője az S39 Hybrid Design Manufacture, amely elsősorban komplex művészeti tervezéssel foglalkozik. Nevéhez fűződik egyebek mellett a Széll Kálmán téren 2016-ben átadott óra, a Budapesti Gettó Emlékfala a Dohány utcában, valamint a Luminari Glass elnevezésű design üvegtermékcsalád, ami a hagyományos burkolati és térelválasztó rendszerek közül innovatív anyaghasználatával és különleges vizualitásával tűnik ki. Ugyancsak az S39 szervezi immár hat éve a BETON kurzust, amelyen több felsőoktatási intézmény diákjai terveznek és készítenek utcabútorokat, ékszereket és köztéri beavatkozásokat.

Bővebb információ a Facebook-eseménynél, az S39 honlapján, valamint Facebook-oldalán.

Borítófotó: Pál Dániel

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Júl. >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum