KULTer.hu - Fotó- és videópályázat a víz fontosságáról
79534
post-template-default,single,single-post,postid-79534,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Fotó- és videópályázat a víz fontosságáról

Fotó- és videópályázatot hirdet a novemberi Budapesti Víz Világtalálkozó alkalmából a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ.

Olyan fotókat és videókat várnak a pályázatra, amelyek rámutatnak a víz alapvető fontosságára bolygónk, a természet, az emberiség és az egyes ember életében, valamint megjelenítik a víz formai sokszínűségét élettérként és szervezetünk meghatározó alkotóelemeként. A víz mitikus, mesei vonatkozásai is szerepet kaphatnak a benyújtott pályaművekben.

A két kategóriában – fotó és videó – meghirdetett pályázaton 2000 után készített, legalább három, legfeljebb hat képből álló fényképsorozattal, vagy legfeljebb 90 másodperces videóval lehet indulni. A pályázat szervezésében a Capa Központ a Külgazdasági és Külügyminisztériummal, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériumával működik együtt.

bp_viz_palyazat

A Budapesti Víz Világtalálkozót november 28. és 30. között rendezik meg, az esemény stratégiai célja, hogy sikeresen összekapcsolja a politikai döntéshozatalt a tőke, a tudás, a technológia által kínált megoldási lehetőségekkel. A világtalálkozó szlogenje (A víz összeköt) utalás arra, hogy a víz új típusú együttműködésekre sarkall, összeköti a vízgazdálkodást, az ipart, a mezőgazdaságot, az egészségügyet és az oktatást, országokat, régiókat, generációkat és kultúrákat kapcsol össze, miközben alapvetően befolyásolja mindannyiunk jövőjét.

A világtalálkozó logójában látható vízcsepp a mielőbbi cselekvés, a fenntartható vízgazdálkodást biztosító hatékony megoldások megteremtésének fontosságára hívja fel a figyelmet. Egyben arra is utal, hogy az édesvízkészlet, amelyen minden földi élőlénynek osztoznia kell, úgy aránylik a Föld tömegéhez, mint a logóban a kis csepp a Föld megjelenítéséhez. A Föld vízkészletének csupán három százaléka alkalmas emberi fogyasztásra, ennek azonban több mint kétharmada nehezen, vagy egyáltalán nem hozzáférhető.

További információk a pályázat menetéről ide kattintva érhetők el.

Forrás: MTI

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. aug. >>
hkscpsv
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum