KULTer.hu - Megnyílt az első kutyáknak szóló kiállítás
79589
post-template-default,single,single-post,postid-79589,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Megnyílt az első kutyáknak szóló kiállítás

Megnyílt az első kutyáknak szóló kortárs kiállítás, mégpedig Dél-Londonban, ahol a házi kedvencek olyan festményekkel is találkozhatnak, amiken a fákat csirkecombokkal helyettesítették.

A direkt kutyáknak szóló kiállítás Dominic Wilcox és öt másik művész munkáiból áll össze. A Play More (Játssz többet) kiállítás többek között abban különbözik a megszokott tárlatoktól, hogy a képeket a talajszinthez közel helyezték el. A festmények olyan színekből állnak, amiket állítólag a kutyák is észlelnek, tehát szürkéből, kékből és sárgából.

A kiállítás interaktív elemeket is tartalmaz, például egy olyan szimulációt, ami azt az élményt nyújtja, mintha a kis kedvenc éppen autóban utazna, s az ablakból kihajolva a fülei lobognának, ehhez pedig nyers hús, vagy régi cipő szaga társul.

A teremben egy olyan óriási etetőtálat is elhelyeztek, ami kutyaeledelre emlékeztető labdákkal van tele. Egy harmadik installáció pedig a kutyák víz iránti szeretetével játszik, s lehetővé teszi, hogy a négylábúak táncoló vízsugarakat üldözhessenek.

Mindezzel az a célja az alkotóknak, hogy felhívják a gazdák figyelmét arra, hogy többet kellene foglalkozniuk a kedvenceikkel.

kutyakiallitas3

kutyakiallitas5

kutyakiallitas2

kutyakiallitas

Forrás: Urbanplayer

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2019. máj. >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum