KULTer.hu - Tilla filmjét nevezik az Oscar-díjra
79927
post-template-default,single,single-post,postid-79927,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Tilla filmjét nevezik az Oscar-díjra

Magyarország a Tiszta szívvel című akcióvígjátékot nevezi a legjobb idegen nyelvű film kategóriában az Oscar-díjra – ismertette a nevezőbizottság szerdai döntését a Magyar Nemzeti Filmalap.

Till Attila második játékfilmje egy kerekesszékes bandáról szól, amelyben két fiatal mozgássérült közeli barátságot köt egy vagány kerekesszékes bérgyilkossal, és a maffia szolgálatába állnak.

A Tiszta szívvel a filmalap támogatásával, az Oscar-díjas Saul fiát gyártó Laokoon Filmgroup produkciójában készült, Stalter Judit producer vezetésével. A filmet a magyar mozik április végén mutatták be. Nemzetközi premierje nagy siker volt a júliusi Karlovy Vary-i Filmfesztiválon, Palicson pedig elnyerte a közönségdíjat. Mindemellett egyedüli magyar alkotásként szerepel az Európai Filmdíjra nevezett alkotások ötvenes listáján, amelyet nemrég hozott nyilvánosságra az Európai Filmakadémia.

A legjobb idegen nyelvű filmek kategóriájában nevezett alkotások közül az amerikai filmakadémia képviselői választják ki az öt jelöltet, amelyek végül versenyre kelhetnek az Oscar-díjért. A jelöltek listáját 2017. január 24-én hozzák nyilvánosságra, az elismeréseket február 26-án adják át a Los Angeles-i Dolby Színházban.

A nevezőtestület munkájában a filmalap Filmszakmai Döntőbizottságának tagjai  Havas Ágnes, a filmalap igazgatója, Kálmán András forgalmazási szakember, Kovács András Bálint egyetemi oktató és Andy Vajna  mellett idén Novák Emil operatőr, a Magyar Filmakadémia elnöke, Petrányi Viktória producer és Ujj Mészáros Károly rendező-forgatókönyvíró vett részt.

Forrás: MTI

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2019. nov. >>
hkscpsv
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum