KULTer.hu - Újra kikerült a teltház tábla a Szigetre
79307
post-template-default,single,single-post,postid-79307,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Újra kikerült a teltház tábla a Szigetre

Sziget Fesztivál 2016, 2. nap

Ahogy a cím is jelzi, a szombati napra az összes jegy elkelt, bár ezt nem érzékeltem, ugyanis a tömeg közel sem volt akkora, mint a csütörtöki napon. A Sziget második napján szembenéztem az ismeretlennel, amely a számomra feledhető Nagyszínpadból és élménygazdagabb sétákból állt.

A Nagyszínpad tegnapi kínálata kicsit rockosabbra sikeredett. A 16.00-ás idősávra a Quimby kapott helyett – igaz, őket még a monitoron keresztül követtem, de a koncert hangulata így is átjött. Akik otthon ragadtak a fesztivál ideje alatt, azoknak mindenképp ajánlom a sziget.hu élő közvetítéseit, a Nagyszínpad és az OTP BANK-A38 színpad koncertjeire is betekinthetnek, ha pedig lemaradtál valamiről, másnap visszanézheted.

IMG_3892

A magyar együttest a Bring Me The Horizon és Sigur Rós követte, az előbbi koncertről annyit tudok nyilatkozni, hogy hatalmas port kavart – a szó szoros értelmében. A pogó elengedhetetlen része egy keményebb koncertnek, így sokan inkább kijjebb menekültek. A 18.50-kor kezdődő tematikus bulin viszont már más porról volt szó: a tegnapi program épp a Colour Party volt, ami az égből nézve gyönyörű, viszont a közepében lenni – szerintem legalábbis – nem annyira kellemes. Mondjuk a résztvevők ilyet nem mondtak – csak pár emberrel találkoztam, akik a befejezés után egyből tisztogatni kezdték magukat.

19.15-kor kezdődött a Sigur Rós fellépése. A zenekart egyáltalán nem ismerem, de abból amit láttam, úgy érzem, nem vesztettem sokat azzal, hogy nem voltam ott végig. Mélyebb és nehezen befogadható dallamaikat nem egy ilyen jellegű fesztiválra tervezték – legalábbis nem a Nagyszínpadra.

IMG_3894

Amikor fentebb azt írtam, hogy szembenézek az ismeretlennel, akkor arra is gondoltam, hogy belenézek egy olyan Nagyszínpados koncertbe, ahol az előadótól nem sok számot, vagy semmit sem ismerek. Az estét a MUSE zárta, egy számomra feledhető koncerttel: lehet, azért érzek így, mert sosem voltam elkötelezett rajongó, de az biztos, hogy ettől az estétől sem lettem az. A másfél órás műsor alatt sok lassú számot hallhatott a közönség, itt inkább kellemes lötyögésbe ment át a bulizás, de az ismertebb számoknál, mint például a Supermassive Black Hole, újra feléledt a tömeg. A zárásképp előadott Knights of Cydonia viszont fergetegesre sikeredett, ami kárpótolt a lassúbb részekért.

A Telekom-VOLT színpad az egyik abszolút kedvenc helyem a Sziget Fesztivál területén: nemcsak azért, mert egy központi térségben van, hanem mert mindig jó zenét hall az a fesztiválozó, aki épp elsétál mellette. Érkezésemkor a The Biebers volt a soros a szórakoztatásban, én pedig gondoltam, megállok egy szám erejéig, de ez a rövid megállás végül kitartott a koncert végéig. Kevesebb, mint 5 perc alatt lettem Biebers-rajongó: Puskás Peti csapata akkora bulit csinált, hogy végigmosolyogtam az egészet, mert annyira jó volt nézni azt az örömöt és energiát, amit a srácokon láttam. A közönség teli torokból énekelt és együtt ugrált a látszólag megállásra képtelen frontemberrel.

IMG_3748

A The Biebers koncertjét követően a Vándor Vurstlihoz vezetett az utam, ami egy vándorcirkusz telis-tele játékokkal. Van itt vándorjós, szerencsekerék, valamint különböző dobálós- és ügyességi játékok. A bulizás mellett mindenképp érdemes időt szánni rá és megpihenni az őrült tempóban. A háttérzenétől úgy éreztem magam, mintha tényleg az 1900-as évekbe kerültem volna vissza, és emellett jókat lehet nevetni ügyetlenségünkön, vagy épp szerencsénken. Míg a szerencsekeréknél álltam sorban, valakinek tényleg valóra vált, amit a kerék jósolt – egy aranyos eljegyzésnek lehettek tanúi a várakozók. A Vándor Vurstli délután 3-tól körülbelül este fél 11-ig várja a látogatókat.

A MUSE-zal egyidőben az Irie Maffia lépett fel a Telekom-VOLT színpadon, amire nagyon szerettem volna eljutni, de egy kis mérlegelés után a MUSE mellett tettem le a voksom, hiszen ki tudja, mikor láthatom őket élőben legközelebb. A magyar zenekart a Vad Fruttik váltotta, sokan megálltak, a tömeg majdnem az útig ért. A színpad szomszédságában lévő ételpultoknál kihelyezett sörpadokról is szép számmal hallgatták a koncerteket, hiszen ahogy mondják, jó ebédhez szól a nóta – s ez esetben a vacsorához is szólt.

Sziget Fesztivál, 2.nap, Budapest, 2016. augusztus 13.

A fotókat a szerző készítette.

Bujdosó Beáta Zita

szerző: Bujdosó Beáta Zita
honlap e-mail
Bujdosó Beáta Zita 1994-ben született Debrecenben. Jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetem angol nyelvű kommunikáció- és médiatudomány szakán tanul. Tagja a Corvinus Hallgatói Médiaközpontnak, a Corvinus Offline magazin felelős szerkesztője. Az egyetemi lap mellett publikált már a Fesztiválok Városa oldalán és a Kreatív Online-on is.

KULTprogramok

<< 2019. jún. >>
hkscpsv
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum