KULTer.hu - Utcai művészet Debrecen útrepedéseiből?!
79097
post-template-default,single,single-post,postid-79097,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Utcai művészet Debrecen útrepedéseiből?!

Már Debrecenben is találkozhatunk színesre festett, szétrepedezett járdával, aminek több jelentése is lehet – olvasható a Cívishíren.

Gyermeki játék, városszépítés vagy figyelemfelhívás? Talán mindháromról egyszerre is szólhat a szétrepedt járdafestegető történet. Már nem csak Budapesten és Szegeden, hanem Debrecenben is látható kékre, sárgára, pirosra és zöldre színezett hibás aszfaltrész, és úgy tűnik, hogy ezeknek az akcióknak nagyon is közük van egymáshoz. A fővárosban a Magyar Kétfarkú Kutyapárt aktivistái kezdtek színt adni az utcai mozaikoknak, és egy nyilvánosan elérhető Facebook-csoport is létrejött az együttműködni kívánóknak.

festes_fb

A cívisvárosban már több helyen is szembejöhet velünk aszfaltfestmény, amiről a fent említett Facebook-közösség oldalára feltöltött képek szolgálnak bizonyítékul. Kicsik és nagyok egyaránt ecsetet ragadnak, ám az utóbbi időben már akadtak a rendőrséggel kapcsolatos nehézségeik is a csoport tagjainak, hiszen nem egyértelmű, hogy ez rongálásnak számít, vagy elfogadható városszépítő akcióként.

festes_fb1

A kezdeményezés fő célja minden bizonnyal az, hogy felhívják a figyelmet az olyan járdarészekre, amelyek könnyen balesetveszélyessé válhatnak – mindezt úgy, hogy színessé is teszik a járókelők mindennapjait.

festes_fb2

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2019. nov. >>
hkscpsv
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum