KULTer.hu - A Saul fia díjat nyert Erdélyben
80136
post-template-default,single,single-post,postid-80136,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

A Saul fia díjat nyert Erdélyben

A legjobb filmnek járó díjat nyerte el a Saul fia című film a romániai Szászmedgyesi Közép-Európai Filmfesztiválon.

Szeptember 1. és 3. között zajlott az erdélyi városban a hatodik alkalommal megszervezett fesztivál, amely úgy hirdeti magát, mint a térség egyedüli közép-európai filmeknek szánt seregszemléje.

A fesztivál szabályzata szerint hét közép-európai ország – Ausztria, Csehország, Lengyelország, Románia, Szlovákia, Szlovénia és Magyarország – náluk otthon legjobbnak ítélt filmjei vehettek részt a versenyben. Az erdélyi fesztivál idei díszvendége Oroszország volt.

A zsűri elnöke James Ulmer amerikai újságíró, a The New York Times szerkesztője volt, a szakmai testületben helyet kapott Irina-Margareta Nistor és Calin Stanculescu román filmkritikus, Ileana Popovici román filmszínésznő, valamint Mihai Fulger, a Román Országos Filmarchívum vezetője.

A zsűri Nemes Jeles László Oscar-díjas filmjének ítélte a fesztivál fődíját. A legjobb rendezésért járó elismerést a román Radu Jude kapta az Aferim! című filmért, amely tavaly Ezüst Medve-díjat nyert a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon.

Az erdélyi fesztiválon sorozatban másodszor nyerte magyar film a fődíjat, tavaly Mundruczó Kornél Fehér Isten című alkotása kapta a legjobb filmnek járó kitüntetést.

Forrás: MTI

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Júl. >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum