KULTer.hu - Átadták a Szenes Iván Művészeti Díjakat
80547
post-template-default,single,single-post,postid-80547,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Átadták a Szenes Iván Művészeti Díjakat

Budapest egyik legnagyobb könnyűzenei rendezvénye immár hatodik éve a Szenes Iván Emlékkoncert, ahol idén is mintegy 10 000 ember előtt adták át a Szenes Iván Művészeti Díjakat.

Szalay Bobrovniczky Alexandra Budapest főpolgármester-helyettese Törőcsik Mari színművésznek adta át a Szenes Iván Életműdíjat, miután Bodrogi Gyulával és Szenes Andreával ünnepélyes keretek között leleplezte a  tér új, Szenes Iván nevét viselő utcatábláját. A főpolgármester-helyettes hangsúlyozta, Szenes Iván életműve egyedülálló a magyar kultúrában, és ritka az ilyen szerencsés család, amelyik három generáción keresztül sikeresen alkotott és a fiatal tehetségek felkarolásával, művészeti díjaival a műfaj éltetője ma is. Törőcsik Mari elmondta: „60 évem van ebben a díjban, hisz azóta éneklem a Szenes-dalokat. Iván nemcsak sokat írt, hanem zseniálisat”.

torocsikm2

Több elismerésben részesült Nyári Károly, hazánk egyik legismertebb énekes-zongoristája: a Szenes Iván Művészeti Díjat és a dalszerző feleségéről elnevezett Kornay Mariann Művészeti Díjat nyerte el. A fiatalok Szenes Iván Művészeti Díjának idei győztese Tabáni István.

A páratlanul gazdag Szenes-életműben való, négy óránál is hosszabb, tucatnyi neves fellépőt felvonultató zenei utazást a díjátadás nyitotta meg, majd egymást váltották a pódiumon a műfaj csillagai Koós Jánostól, Aradszky Lászlón, Zalatnay Saroltán és Dobos Attilán át az Apostol együttesig; az ifjabb korosztályt többek között Cserpes Laura, Wolf Kati, Nyári Edit, Vastag Tamás és Tabáni István képviselte.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Júl. >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum