KULTer.hu - Érkezik az eddigi legdrágább magyar film
80254
post-template-default,single,single-post,postid-80254,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Érkezik az eddigi legdrágább magyar film

A Magyar Vándor és a Valami Amerika rendezőjének új filmje, amely a csodakanca, Kincsem történetét mutatja be, december helyett március 16-án kerül majd a magyar mozikba; főszereplői Nagy Ervin és Petrik Andrea lesznek.

Herendi Gábor új filmje 72 napon át forgott, jelenleg az utómunkák folynak. Az alkotók egyedi hangulat megteremtésére törekedtek, nemcsak a jelmezekkel és az eredeti helyszínekkel, hanem a speciális effektekkel is. A Kincsem utómunkája több mint nyolc hónapja tart, hogy a korabeli Budapest, Bécs, Berlin és az egyedi akciójelenetek még látványosabbak legyenek.

kincsem3

A Nemzeti Filmalap 2 milliárd 78 millió forinttal támogatta a grandiózus látványvilágú, humoros, romantikus kalandfilm elkészülését; a teljes kiadás 2,9 milliárd forint. Eddig ez a legdrágábban leforgatott magyar film, még a Sorstalanság és a Hídember készítői is kevesebb összegből gazdálkodtak.

A történet szerint Blaskovich Ernő mindenét elvesztette a szabadságharc után, s céltalan, kicsapongó életet él, amikor egy nap megjelenik élete nagy lehetősége, Kincsem, a csodakanca. Ezzel a sors elégtételt kínál neki, hogy nemes küzdelemben győzze le ősi ellenségét, von Oettingen bárót, miközben beleszeret Klara von Oettingenbe, apja gyilkosának lányába is.

kincsem1

A film főbb szerepeiben Nagy Ervint, Petrik Andreát, Gáspár Tibort, Keresztes Tamást és Gyabronka Józsefet láthatja majd a közönség, a további szerepekben pedig mások mellett Kovács Lehel, Rátóti Zoltán, Balsai Móni, Makranczi Zalán, Scherer Péter és Papp János tűnik fel. A forgatókönyvet Herendi Gábor és Hegedűs Bálint (Liza, a rókatündérParkoló) közösen jegyzi, a film producerei Hutlassa Tamás (A miniszter félrelép, Kontroll, Hurok) és Herendi Gábor, zenéjét Hrutka Róbert készíti el.

A filmet azért mutatják be a tervezettnél hónapokkal később, mert más nagyobb filmeket is bemutatnak decembertől februárig a mozikban, és ezeket a versenytársakat inkább kikerülik a készítők.

Forrás: MTI, fotó: Szabó Adrienn/Fórum Hungary

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Júl. >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum