KULTer.hu - Ingyenes felolvasószínházi est Debrecenben
80730
post-template-default,single,single-post,postid-80730,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Ingyenes felolvasószínházi est Debrecenben

A debreceni Csokonai Színház felolvasószínházi esteket szervez a 2016/17-es évadban. Főként olyan fiatal, tehetséges drámaírók darabjait mutatják majd be, akiket széles körben még nem ismer a színházlátogató és olvasó közönség. 

A Fészek programsorozatának létrejöttével már nem csupán a Deszka Fesztivál szolgálja a kortárs magyar dráma ügyét, hanem az évad során öt alkalommal jelentkező felolvasóestek is, amelyből az elsőt szeptember 21-én rendezik meg. Oláh-Horváth Sári mutatkozik be, aki Marosvásárhelyen tanul rendező szakon Bocsárdi László osztályában, valamint drámaírás mesterképzésen is részt vesz Horváth Péter irányítása alatt. A Hűvös című drámáját – ami színpadi szöveg slam poetry etűdökkel – rendezi meg a Magyar Dráma Napján, szeptember 21-én, szerdán 17 órától a Pepe Panini kávéházban. Oláh-Horváth Sári számára fontos egy darab zenei világa, ezért állandóan zeneszerzővel dolgozik: ezúttal is társa lesz a produkcióban Szirtes Edina „Mókus”.

olahhorvath

A darab gyermekotthonban nevelkedő kamaszok világát mutatja be, közülük is kiemelve két fiú, Béla és Miklós viszonyát. Az intézetben komoly kérdés: ki a csicska és ki a csicskatartó? Vagyis kié a hatalom? Valaki vagy csicska, vagy csicskatartó. Átmenet nincs. Persze csicskának lenni nem jó. De ha az vagy, az legalább tartozol valakihez, van, aki megvédjen. Szeretetre éhes gyerekek válnak itt vad felnőttekké. Béla a csicskatartó, Miklós a csicska. Legalábbis Béla ezt így szeretné, és látszatra így is működik. De érzelmileg ki kinek a kiszolgáltatottja? Béla hamarosan betölti a 18. életévét, és el kell hagynia az intézetet. De felkészítették-e arra, hogy az „utcára” kerüljön? A Hűvös előadásában többek közt Zeck Julit, Mercs Mátét és Papp Istvánt láthatja a közönség.

A szervezők arra törekszenek, hogy az estek saját jogon élő színpadi események legyenek, hogy a nézők azokat különálló és hiánytalan színházi élményként éljék meg. A felolvasószínházi előadások után a színház beszélgetést szervez az alkotókkal.

Oláh-Horváth Sára munkáját nem csupán a Hűvös felolvasószínház keretében láthatja a debreceni közönség, hisz a fiatal rendező állítja majd színpadra a Csokonai Színházban Lázár Ervin A kisfiú meg az oroszlánok című meseregényét az évad második felében.

A felolvasóestek ingyenesek. A Hűvöshöz tartozó Facebook-esemény ide kattintva érhető el.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. aug. >>
hkscpsv
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum