KULTer.hu - Jared Leto Warhol bőrébe bújik
80860
post-template-default,single,single-post,postid-80860,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Jared Leto Warhol bőrébe bújik

Jared Leto ismét jelentős filmfőszerepre készül. A jelenleg forgatási munkálatok miatt Magyarországon tartózkodó színész-zenész megszerezte Victor Bockris 1989-es Andy Warhol-biográfiájának jogait, így amellett, hogy a pop-art irányzat egyik központi figuráját alakítja majd, producerként is dolgozik a filmen.

A Szárnyas fejvadász második részén dolgozó színész nem készül leállni, máris egy jövőbeni filmjét tervezgeti. A Michael De Luca mellett szintén produceri teendőket vállaló Leto az amerikai popkultúra egyik legnagyobb alakját, a festő, avantgárd filmkészítő, reklámrajzoló, egyben sokakat megbotránkoztató művész személyét formálja meg. A Warhol projektnéven futó filmnek ugyan rendezője még nincs, de a forgatókönyvírója már megvan; az alkotás szálait, sztoriját Terence Winter alakítja.

warholleto

Az ikonikus művészről szóló filmet már most körülöleli az Oscar-díj szellemképe a készítők személye miatt. A főszerepre készülő Jared Leto 2013-ban a Mielőtt meghaltam című moziért kapta meg a legjobb férfi mellékszereplőnek járó filmes elismerést; a forgatókönyvíró, Winter a legjobb adaptált forgatókönyv egyik Oscar-jelöltje volt 2014-ben A Wall Street Farkasa című filmért; a producer, De Luca pedig olyan alkotások készítésében működött közre, mint a szintén díjra jelölt Phillips kapitány, vagy a három Oscart kapott A közösségi háló.

A hatvanas években híressé vált, extravagáns Warhol személyét már több filmben és sorozatban is eljátszották, ilyenek voltak A graffiti királya, a Hullócsillag, valamint a Bakelit című alkotások. Arról, hogy a 21th Century-nél készülő film mikor kerülhet a mozikba, még nincs információ.

Forrás: Mafab

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. feb. >>
hkscpsv
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum