KULTer.hu - Legendás képregényszerzőről készül film
80558
post-template-default,single,single-post,postid-80558,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Legendás képregényszerzőről készül film

Stan Lee számos képregényhőse visszatérő vendég a filmvásznon, például Pókember és Vasember is, de most egy új produkció magát a híres képregényszerzőt választja hőséül.

A The Hollywood Reporter értesülése szerint a hetvenes években játszódó történet nem életrajzi film, hanem akció-kalandfilm lesz, amely Lee életének egy részletére épül. A produkció a 20th Century Fox stúdióban készül, s mivel nem a Marvel lesz a gyártó, így könnyen meglehet, hogy néhány karakter nem tűnhet majd fel a filmben. A forgatókönyvíró és a rendező személye, valamint a szereposztás még nem dőlt el. A stúdió részéről Marty Bowen és Wyck Godfrey a készülő film producere, Lee pedig executive producerként dolgozik a projekten.

avengers

Stan Lee – aki 1922-ben Stanley Martin Lieber néven született – a grafikus Jack Kirbyvel, Steve Ditkóval és egyéb művészekkel olyan népszerű képregényeket alkotott meg, mint a Vasember, az X-Men, a Hulk, a Thor, A fantasztikus négyes, az Amerikai kapitány, de Pókember és A fenegyerek története is a nevükhöz fűződik. Lee-t tekintik a Marvel-képregények atyjának.

A hetvenes évek Lee életében új korszakot hozott: a szerző akkor költözött Hollywoodba, hogy álmát valóra váltva a filmvásznon és a tévé képernyőjén is életre keltse képregényhőseit.

Lee rajongói a képregényeiből készült Marvel-kasszasikerekben rendszerint egy kameoszerepben ismerhetik fel a ma már 93 éves mestert. Legutóbb a Deadpool és az Amerika kapitány: Polgárháború című akciófilmekben tűnt fel.

Forrás: MTI, borító: Gage Skidmore

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. jún. >>
hkscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum