KULTer.hu - Macskáknak szóló zenei album jelenik meg
80140
post-template-default,single,single-post,postid-80140,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Macskáknak szóló zenei album jelenik meg

Nemrég arról számoltunk be, hogy megnyílt az első kutyáknak szóló kiállítás, októberben pedig a macskákon a sor. Először ad ki egy nagy lemezkiadó, a Universal Music kifejezetten cicáknak szóló zenei albumot, melynek címe Music For Cats (Zene macskáknak) lesz.

Az öt klasszikus zenei kompozíciót David Teie, a Marylandi Egyetem zenekutatója, az amerikai Nemzeti Szimfonikus Zenekar csellistája komponálta. A lemez elkészítésében a zenekar tagjai is közreműködtek. A muzsikát különösen a felajzott ideges vagy korábban bántalmazott házi kedvencek megnyugtatására ajánlják.

Az album ötlete a tudós elmélete nyomán született: Teie úgy véli, nem csak az embernek van zenei érzéke, egyes állatokban, köztük a macskákban, az szintén kialakul. A macskák esetében Teie teóriája szerint a kölyökkorukban hallott olyan kellemes hangoktól fejlődik ki, mint a madárcsicsergés, a tej szopása vagy az anyaállat dorombolása. A zenész ugyanakkor úgy véli, a most elkészült lemez nem fog egyaránt tetszeni minden cicusnak, akad majd, amelyik kisétál a szobából, vagy ügyet sem vet rá. Elgondolása szerint ugyanis a macskák ízlése sem egyforma.

Teie – aki egyébként allergiás a macskákra – 10-12 éve dolgozik a lemezen, és mint megjegyezte, nagy elégtétel számára, hogy miután  oly sokan nem értették, miért fontos számára ez a téma, most az album az egész világon kapható lesz.

A különleges vállalkozással egy eddig érintetlen piacra lép be a Universal Music – jelentette ki a lemezcég szóvivője, és hozzátette, hogy végtelen lehetőség áll előttük, például kutyáknak vagy lovaknak is készülhet hasonló album.

A lemezből egy Kickstarter-honlapon meghirdetett kampány keretében tízezer példányt már meg is vásároltak.

Forrás: MTI

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Júl. >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum