KULTer.hu - A magyar mozgásművészet alakjai Berlinben
81583
post-template-default,single,single-post,postid-81583,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

A magyar mozgásművészet alakjai Berlinben

A Bakelit Multi Art Center harmadik alkalommal szervezi meg a berlini Magyar Kortárs Táncfesztivált december 5. és 11. között. A rendezvény a berlini közönségnek és a nemzetközi szakmának mutatja be a független magyar kortárs tánc színterét, mindeközben erősíti a kulturális szálakat Budapest és Berlin között. Ebben az évben a változatos programok és kiemelkedő előadások mellett két tánckurzussal, illetve egy kapcsolatépítő tréninggel várja az érdeklődőket a fesztivál szervező csapata a berlini Dock11 Stúdióba és a Povverába.

A fesztivált Fehér Ferenc Helló, Zombi című előadása nyitja. Az autodidakta táncművész és koreográfus hűen saját formavilágához, állatias mozdulatvilágával és harcművészeti elemek adaptációjával dolgoz fel aktuális mindennapi kérdéseket. A fesztivál második és harmadik napján is látható lesz az It Comes it Goes című előadás Somló Dávid és Vass Imre rendezésében-előadásában, amelynek helyszíne a berlini Povvera. Előadásukban a zene és a mozgás viszonyát, a változások természetét és az ismétlés nézőre gyakorolt hatását vizsgálják.

jokutigyorgy

A harmadik nap az L1 Egyesületé. Négy produkcióval várja az érdeklődőket az 1998-tól aktív társulat, Ladjánszki Márta, Koronkai Zsolt, Varga Zsolt, Kovács Emese, Valencia James és Herold Eszter főszereplésével. Az L1 előadássorozatában az összművészetiség, a kísérleti jelleg és a határok tesztelése kerül előtérbe.

A fesztivál negyedik napján Szabó Réka társulata, a Tünet Együttes mutatja be Sóvirág című előadását a Dock 11-ben. A Sóvirág Fahidi Éva, egy 90 éves holokauszt túlélő és egy fiatal táncosnő, Cuhorka Emese duettjében mutatja be kettejük világának különbségeit és kapcsolódási pontjait. Közös nyelvük: a tánc. A rákövetkező napon a 2014-ben Lábán Rudolf-díjra jelölt A szerelem természete című előadás látható a Rádióbalett előadásában. A fesztivált a Timothy and the Things zárja az Anyádék rajtam keresnek című előadásukkal, amely 2016-ban kapott jelölést a Lábán Rudolf-díjra. Az előadásban új megvilágításba kerül a látszólag hasztalanul eltöltött idő, a hétköznapi érzések és helyzetek kérdése.

danieldomolky

December 6. és 11. között Ladjánszki Márta és Fehér Ferenc tart műhelyfoglalkozást professzionális és haladó táncosoknak. Ladjánszki Márta kurzusa a tértapasztalásról szól: hogyan létezzünk a térben, hogyan mélyítsük el gondolatainkat az alkotói folyamat során ahhoz, hogy átadjuk magunkat a belülről jövő hangoknak. Fehér Ferenc pedig saját fizikai-állati mozgásvilágába vezeti be a táncosokat, amelyet kezdettől fogva folyamatosan alakuló formanyelvének tekint. Mindkét program a résztvevők képzelőerejére és kreativitására támaszkodik, amely által az egyéni gondolatok és felfedezések felszínre törhetnek.

A III. Magyar Kortárs Táncfesztiválon a szervező, a Bakelit Multi Art Center minden szakmabelit (táncosokat, koreográfusokat, társulatvezetőket, programszervezőket) meghív a december kilencedikei kapcsolatépítő tréningjére. Ennek keretében az együttműködéshez kapcsolódó ötletekről, elképzelésekről és csereprogramokról kezdeményeznek beszélgetést, valamint bemutatkozik a fesztivál szervező kulturális központja, a budapesti Bakelit Multi Art Center.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. aug. >>
hkscpsv
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum