KULTer.hu - Chicagóban díjazták Tilla filmjét
81908
post-template-default,single,single-post,postid-81908,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Chicagóban díjazták Tilla filmjét

A Chicagói Nemzetközi Filmfesztiválon díjazták Till Attila Tiszta szívvel című rendezését.

A kerekesszékes bérgyilkos bandáról szóló magyar film a The Chicago Sun-Times világhírű filmkritikusáról elnevezett Roger Ebert-díjat nyerte el, amellyel évről évre „egy ígéretes tehetség friss és rendíthetetlen vízióját” jutalmazzák, és korábban még sosem nyerte el magyar alkotás.

A nemzetközi zsűri indoklásában kiemelte, hogy a Tiszta szívvel a műfajokat bátran keverve és meglepően viszi bele a nézőt a fogyatékkal élők világába, ami ritkán látható a nagyvásznon. „Végtelenül szórakoztató fekete komédia és akcióvígjáték egyben, egy bevállalós film” – olvasható a zsűri indoklásában.

tszborito

A chicagói bemutatkozás volt Till Attila mozifilmjének amerikai premierje; Magyarország ezt az alkotást nevezte az Oscar-díjra.

A chicagói mustrát, amely az Egyesült Államok elsőként alapított nemzetközi filmfesztiválja, immár 52. alkalommal rendezték meg több mint 140 játékfilmmel a műsoron. Az első és második filmeket felvonultató tekintélyes „Új rendezők” válogatásban volt látható a Tiszta szívvel.

Till Attila második játékfilmje egy kerekesszékes bandáról szól, ahol két fiatal mozgássérült közeli barátságot köt egy vagány kerekesszékes bérgyilkossal. Így a maffia szolgálatába állnak. Sok vesztenivalójuk nincs a szereplőknek, bár ebben a kalandban semmi nem az, aminek látszik. Nincs határ fantázia és valóság között, miközben a hősök egyik tűzpárbajból vetődnek a másikba, megismerhetőek a kerekesszékben töltött mindennapok kihívásai. Ezen túl bemutatja, hogyan bocsát meg egy elhagyott fiú az apjának.

A Tiszta szívvel az Oscar-díjas Saul fiát gyártó Laokoon Filmgroup produkciójában készült Stalter Judit producer vezetésével. Till Attila filmjét a hazai mozik április végén mutatták be.

Forrás: MTI

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. aug. >>
hkscpsv
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum