KULTer.hu - Hídpillérre festettek művészek Budán
81379
post-template-default,single,single-post,postid-81379,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Hídpillérre festettek művészek Budán

A települések köztereinek színesítésével foglalkozó szervezet tagjai újabb falat díszítettek ki az egyhónapos Színes Város Budapest Fesztiválon. Ezúttal nem tűzfalra, hanem az Erzsébet híd budai oldalának lábánál négy pillérre festett két művész. Bakos Zsuzsi és Pusztai Balázs a város és a víz tematikában alkottak, s összesen hat napon át festettek a helyszínen.

Bakos Zsuzsi Ying-yang City című alkotásának kedves, játékos figurái könnyen magukra vonják a járókelők tekintetét. A két karakterben és találkozásukban sok minden megjelenik, de talán a legfontosabb a kapcsolódás, összetartozás, egymás kiegészítésének üzenete, amelyek éppúgy jellemzik Buda és Pest kapcsolatát, mint a társas viszonyainkat.

bzs_farkas1

bzs_farkas2

bzs_farkas

Pusztai Balázs tervező gyakran használ állatokat szimbólumként, így tett a Földön, vízen, levegőben című alkotásaiban is. A kezek mint az ember, élet megtestesítője szintén fontos visszatérő elem művészetében. A budapesti élet sokszínűségét, összetettségét és egyben tagoltságát jól visszaadja a két hídpillérre tervezett grafika.

pb_farkas

pb_farkas1 pb_farkas2

A szervezet hosszú távú célja, hogy a műalkotások által színesedő városkép a településeket élhetőbbé, színesebbé, a városképet érintő döntéshozatalt pedig civilebbé, közérdekűbbé tegye. Víziójuk, hogy Magyarország egy nagy kiállítótér legyen. A városban található rengeteg elhanyagolt, szürke felületen, tereken szeretnék, ha kortárs alkotók munkái köszöntenének vissza.

Fotók: Farkas András

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. jan. >>
hkscpsv
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum