KULTer.hu - Könyves kalandok az Olvasás éjszakáján
81157
post-template-default,single,single-post,postid-81157,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Könyves kalandok az Olvasás éjszakáján

A könyv-, e-könyv- és folyóiratkultúrához kapcsolódó programokkal, köztük kötetbemutatókkal, mesematinéval, interaktív zenei programokkal várja a könyvbarátokat a negyedik Olvasás éjszakája október 8-án, szombaton Budapesten és vidéken egyaránt.

Az olvasásnépszerűsítő, a nemzeti írott kultúra értékeit felmutató irodalmi és könyves fesztivál célja, hogy a könyves kultúrát és az olvasást valódi örömforrásként mutassa be – írta a szervező Supka Géza Alapítvány.

A rendezvény egyik központi helyszíne az Alexandra Irodalmi Kávéház a Károly körúton Budapesten, ahol többek között Vámos Miklós mutatja be új kötetét, szó lesz William Paul Young Éva című spirituális regényéről, Szécsi Noémi pedig Legyen vagy ne legyen? – Fogamzásgátlás, gyermek utáni vágy, várandósság a XIX. században címmel tart képes előadást. Ugyanitt K&H Gyógyvarázs program keretében bárki olvashat mesét a beteg gyerekeknek, a videofelvételeket országszerte 40 kórház gyermekosztályára juttatják el a szervezők.

oe

A Hátsó Kapuban Viola Judittal beszélgetnek a XIII. századi zempléni várak ármányos életét felidéző történelmi regényéről (Sasok a viharban – Hősiesség és ármány a magyar múltból), Erdős Virág a kötetbe nem került verseiről vall, Tóth Krisztina és Szántó Marcell Csapatban az erő címmel ad zenés műsort, és saját programmal készül Grecsó Krisztián és Totth Benedek is, késő este pedig az írókból álló alkalmi rock együttes, az Olvéjsz Band lép fel.

Közösségi könyvkészítés várja az érdeklődőket zenével, felolvasásokkal, és ismeretterjesztő kiselőadásokkal a Rákóczi úti Fókusz Könyváruházban, ahol lesz urban fantasy karakterjáték is. A Libri Könyvpalotában Hámori Gabriella Gyarmati Fanni naplójából olvas fel részleteket, bemutatják Mörk Leonóra, Szily Lászó, Gerlóczy Márton és Belső Nóra új köteteit, valamint lesz Trónok harca-kvíz is.

Az Örkény Könyvesboltban Esterházy Péterre emlékeznek A megrendülés segédigéi című, több mint 60 szerző írását felvonultató kötet bemutatójával, amelyen Farkas Zoltán, Kornis Mihály, Péterfy Gergely, Szabó Ádám, Márton László és Szilágyi Ákos is felolvas. Emellett felolvasószínházat rendez a Jelen! – Kortárs ifjúsági novellák antológia három szerzője, Bencsik Orsolya, Krusovszky Dénes és Nagy Ildikó Noémi, majd Galkó Balázs színművész következik előadói estjével.

books

Rendhagyó találkozót szerveznek a könyves blogok és vlogok szerkesztőinek a Westend City Centerben található Könyvmoly Pop Up Store könyvesboltban, ahol K. László Szilvi meseíró és Szőnyi Gergely grafikus mesematinét rendez. Mesedélutánnal várja a gyerekeket Kozári Dorka meseíró és László Maya grafikus is a Pólus Bevásárlóközpontban található Könyvmoly Store-ban, ahol Helena Silence és Kemese Fanni ifjúsági szerzőkkel lehet találkozni.

A győri Libri Könyvesboltban Dolák-Saly Róbert zenével mutatja be „koholmány- és kacsagyűjteményét”, a Madáretetőt, Bajzáth Mária 6-8 éveseknek szóló mesegyűjteményről vall, Sándor Erzsivel Anyavalya című családtörténetéről beszélget Hancz Gáborral. Az 56-os forradalom 60. évfordulójához kapcsolódva bemutatják Bartos Margit 1956 és 1959 között írt naplóját is.

A székesfehérvári Alexandra Könyváruházban Geronimo Stilton meseíróval és Csitáry-Hock Tamással találkozhat a közönség, emellett Szögyal Rinpocse Tibeti könyv életről és halálról című kötetéről is szó fog esni – olvasható a fesztivál internetes oldalán, amely szerint a miskolci Géniusz Könyváruház és a debreceni Líra Könyváruház is meghosszabbított nyitvatartással várja az olvasóközönséget október 8-án. A debreceni programokról bővebben a KULTer.hu programajánlójában olvashatsz.

Forrás: MTI

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2019. okt. >>
hkscpsv
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum