KULTer.hu - Milbacher Róbert nyerte a Margó-díjat
81731
post-template-default,single,single-post,postid-81731,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Milbacher Róbert nyerte a Margó-díjat

Milbacher Róbert nyerte a legjobb első prózakötetért járó Margó-díjat a Szűz Mária jegyese című kötetéért. A Margó Irodalmi Fesztivál zárónapján, vasárnap hirdették ki az eredményt.

Milbacher Róbert első, a Magvetőnél megjelent kötete egy meg nem nevezett magyarországi falu történeteit meséli el, amelyeket egy kockás füzetbe jegyzetel a különc főszereplő. Az elbeszélői nyelv rétegzett: eleven, lendületes és ironikus. Ebben a könyvben az otthonos és az otthontalan, az ismerős és az idegen nem ellentétei, hanem inkább következményei egymásnak.

milbacher_margo_valuskagabor

A Margó-díjra ebben az évben huszonegy könyvet neveztek, a legjobb három közé pedig a Szűz Mária jegyese mellett Molnár T. Eszter Stand up! és Makai Máté Koriolán dala című műve került be. Milbacher nyereménye pénzjutalom és szakmai támogatás: a Bookline kiemelt kereskedelmi és médiatámogatást nyújt neki, a Balassi Intézet próbafordítást készíttet és azt külföldi fesztiválokra juttatja el, az Aegon pedig mentorálja a szerzőt.

A zsűri tagjai ebben az évben Gaborják Ádám, a József Attila Kör elnöke; Gács Anna, a Szépírók Társasága elnöke; Kollár Árpád, a Fiatal Írók Szövetsége elnöke; Szabó Zsuzsa a Balassi Intézet és a Publishing Hungary képviselője; valamint Valuska László, a Margó Irodalmi Fesztivál főszervezője voltak.

milbacher

Az eseményen a főváros, valamint a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. együttműködő támogatásában a Budapest a fiatal tehetségekért program különdíját is odaítélték, mégpedig egy olyan 35 év alatti elsőkötetes írónak, aki egyéni látásmódjával, friss, izgalmas könyvével érdemelte ki az elismerést. A díjat idén Morsányi Bernadett vehette át A sehány éves kisfiú és más (unalmas) történetek című könyvéért, amely egy egyedülálló bölcsész anya korántsem unalmas életét mutatja be. Az alkotás a Kalligram Kiadó gondozásában jelent meg.

Forrás: konyves.blog.hu

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. aug. >>
hkscpsv
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum