KULTer.hu - Nem alkot többet a legrosszabb rendező
82182
post-template-default,single,single-post,postid-82182,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Nem alkot többet a legrosszabb rendező

Uwe Boll többször megkapta a legrosszabb rendezőnek járó díjat, alkotói stílusa visszatérő téma a kritikusok körében, és már ő maga is indított egy petíciót, hogyha egymillióan úgy döntenek, hogy ne rendezzen többet, eleget tesz a kérésnek. Állítólag mindezektől függetlenül Boll most úgy döntött, valóban visszavonul.

Uwe Boll számos videojáték-adaptációt rendezett, ilyen volt a Far Cry, a BloodRayne, a Postal vagy az Egyedül a sötétben is, továbbá ő készítette el A király nevében és a Darfur című filmeket. Sokan úgy gondolják, hogy Boll miatt már előre félnek az emberek más rendezők játékadaptációtól is.

boll

A rendező kétszer kapta meg a The Stinkers legrosszabb rendezőnek járó címét, neki ítélték oda a Legrosszabb érzék a rendezéshez (Állítsák meg, mielőtt újra rendezne) díjat is, a Razzie Awards pedig a legrosszabb rendező és az életmű citromdíjakat adta neki. Internetes bejegyzéseiben hevesen szokott reagálni a negatív kritikákra, és a rajongókról is megvan a sajátos véleménye. A visszavonulásáról szóló petícióval kapcsolatosan idő közben egyébként meggondolta magát, bár az is igaz, hogy az egymillió aláírás sem jött össze.

A sokat vitatott stílusú német rendező gazdasági okokra hivatkozva vonul vissza. „A piac halott. A filmezésből már nem lehet pénzt keresni, mert a DVD- és a BluRay-eladások az elmúlt három évben 80 százalékkal visszaestek. Ez az oka: nem engedhetem meg magamnak, hogy filmezzek” – mondta egy interjúban. Boll a negatív véleményeket kapott mozijairól is beszélt; szerinte hogyha nem forgatta volna le a videojátékokon alapuló filmjeit, akkor nem tudta volna elkészíteni a darfúri fegyveres konfliktusról szóló filmet, ami a többi alkotása közül kiemelkedik. Elmondása szerint 2005 óta saját pénzből forgat, luxuscikkekre nincs szüksége, de ha már befektette a pénzét, nagy kár, hogy el is veszítette azt. Visszalépését a túlkínálattal is magyarázza, szerinte hiába mondják az emberek egy-egy alkotásra, hogy csodálatos volt, a következő percben már ugranak, hogy Netflixen vagy más online felületen megnézzék a Bosszúállókat.

Forrás: Index, borító: BloodRayne

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Júl. >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum