KULTer.hu - Hét díjat nyert Tilla filmje a hétvégén
82913
post-template-default,single,single-post,postid-82913,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Hét díjat nyert Tilla filmje a hétvégén

Egy hétvége alatt hét díjat hozott el három különböző európai fesztiválról Till Attila Tiszta szívvel című filmje, amelyet Magyarország Oscar-díjra is nevezett.

A kerekesszékes bérgyilkos bandáról szóló magyar mozifilmet Franciaországban, Németországban és Görögországban is díjazták. Az alkotás a szaloniki filmfesztiválon elnyerte a fődíjat, az Arany Alexandert, valamint a legjobb férfi színésznek járó elismerésen a három főszereplő osztozott vasárnap. Ezen a napon a francia Arras Filmfesztiválon három díjat is kapott a film: a filmkritikusokból álló zsűri díja mellett a közönségdíjat és az ifjúsági zsűri „Regards jeunes” díját is begyűjtötte.

Szombat este a Cottbus-i Filmfesztiválon a nagyvilág filmkritikusait tömörítő nemzetközi szervezet, a FIPRESCI zsűrije díjazta, valamint a film elhozta az ökumenikus zsűri díját is. A németországi fesztiválon a Karlovy Vary-i fődíjas Ernelláék Farkaséknál című alkotásáért Hajdu Szabolcsot is elismerték, aki a legjobb rendező díjával térhetett haza.

A Tiszta szívvel már számos külföldi elismerést kapott, egyebek között a Chicagói Nemzetközi Filmfesztiválról, a luxemburgi CinÉast Fesztiválról és a 16. Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválról is hozott el díjakat.

tszborito

A berlini székhelyű Európai Filmakadémia (EFA) beválogatta az alkotást a legjobb ötven európai film közé, a 2016-os Európai Filmdíj nevezések listájára, Magyarország pedig az akcióvígjátékot nevezte a legjobb idegen nyelvű film kategóriában az Oscar-díjra.

Az alkotást április végén mutatták be, azóta mintegy 30 ezren váltottak rá jegyet.

Forrás: MTI

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Júl. >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum