KULTer.hu - Készíts rövidfilmet az átalakuló világról!
82981
post-template-default,single,single-post,postid-82981,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Készíts rövidfilmet az átalakuló világról!

Magyar filmesek alkotásait is várják 2016. november 8. és 2017. január 8. között a LET’S CEE Filmfesztivál Rövidfilm programjára. A két fődíjon és a részvétel nyújtotta dicsőségen túl a fesztivál 10 döntőse meghívást kaphat az idén induló bécsi LET’S CEE Talent Academy-re. Az idei fesztivál témája az átalakuló világ.

A szervezők 2017. január 8-ig várják a közép-kelet-európai és a kaukázusi régió, valamint török és osztrák fiatal (35 éves korig) filmrendezők pályamunkáit a 2017. évi LET’S CEE Filmfesztivál Rövidfilm versenyére. Az eddigiektől eltérően az idei versenyre a fent említett országokon kívül más országbeli pályaműveket is lehet nevezni korhatármegkötés nélkül, ám ők nem nyerhetik meg a fesztivál rövidfilm kategóriájának fődíját. Az elmúlt években számos rendkívül magas színvonalú régión kívüli alkotás is érkezett, így a szervezők szeretnék megadni a lehetőséget arra, hogy ezeket az alkotásokat is láthassa a nagyközönség. A fődíjat ugyan nem, de a közönségdíjat ők is megnyerhetik.

cee

Az Ausztriában élő neves filmrendezők – az iráni származású Arash T. Riahi és Arman T. Riahi – elnökletével egy szakmai tanácsadó testület választja ki a legjobb filmeket a régióból. A tíz legjobb alkotás bekerül a rövidfilmek versenyébe és további tíz filmet versenyen kívül is bemutatnak.

A fesztiválra beválasztott produkciók bemutatása után, 2017. március 25-én a nemzetközi zsűri kihirdeti a nyertes rövidfilmet, és átadja a fesztivált jelképező Uránia-szobrot és az 1500 eurós fődíjat.  A közönségdíj szintén 1500 euró értékű. A díjátadóra a bécsi Uránia Moziban kerül sor.

A benyújtott pályaművek hossza nem haladhatja meg a 30 percet és a jelentkezési nyomtatványt hiánytalanul, pontosan kitöltve kell beadni. A versenyre benevezett alkotások magas száma (legutóbb 500 film volt), illetve az ezzel járó plusz munka miatt ettől az évtől minden benyújtott pályamű után 10 euró adminisztrációs díjat számolnak fel.

A részvétel feltételeiről ITT, a filmek benyújtásával kapcsolatban pedig ITT található bővebb információ.

film00

Az átalakuló világról

Az egyre mélyülő pénzügyi válság, a klímaváltozás, a migráció kérdése, a jobboldali populista irányzatok erősödése, az Európai Unió alapjait megrengető BREXIT, a munkaerőpiacok felbolydulása, a hiperkapitalizmus túlkapásai, bizonyos fajok kihalása vagy éppen a túlnépesedés problémája, az egyre gyakoribb hacker támadások, a nemzetközi terrorizmus, mind-mind aggodalomra adhatnak okot. De ezek valóban valós félelmek ránk nézve? Tényleg okot adhatnak a jövőtől való félelemhez? Egy dolog biztos: a változás arra kényszerít minket, hogy kilépjünk a komfortzónánkból – ez ijesztő is lehet.

A változások azonban a veszélyek mellett lehetőségeket is hordoznak, például ha a digitális „boomra”, a gyógyszeripar fejlődésére vagy akár az energiaforradalomra gondolunk. Már az egyén szintjén is megjelennek a pozitív változások és új trendek, például folyamatosan növekszik a vegán életmódot választók száma, vagy azoké, akiknek fontos az erőforrások kiaknázásának visszaszorítása.

Hogyan tudja a társadalom kezelni a kihívásokat? Kilátástalan a helyzet vagy csupán komoly problémákkal állunk szemben? A benyújtott pályaművekben a fenti problémaköröket kell feldolgozni személyes, szociális, politikai, jogi vagy kulturális megközelítésen keresztül. A legfontosabb, hogy a téma egy hiteles művészi alkotásban jelenjen meg.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Júl. >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum