KULTer.hu - Magyar beattörténeti blog indul
83018
post-template-default,single,single-post,postid-83018,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Magyar beattörténeti blog indul

Volt egyszer egy beatkorszak címmel beat-, pop- és rocktörténeti blog indul az NKA Cseh Tamás Programjának Könnyűzenei Örökség Megőrzése Alprogramja keretében. A felület legendás zenekarok és koncerthelyek, valamint kevésbé ismert, de meghatározó háttéremberek bemutatását tűzte ki céljául. Az olvasók történeteit is várják.

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy beatkorszak. Kezdődhetne így is a könnyűzene történetének számbavétele. A Volt egyszer egy beatkorszak című blogon ennek a mesés és fordulatos történetnek eredhetünk a nyomába. Az oldal szerkesztői helyek, fejek és események bemutatását ígérik. Az egykor legfontosabbnak számító szórakozóhelyekről a BEATlokál rovat posztjai szólnak majd, a könnyűzene és a politika viszonyát a BEATpolban vizsgálják, a korabeli zenekarokat BEATábécé címmel mutatják be, a BEATriportban pedig beszámolnak minden aktuális eseményről, amely valamilyen szálon köthető a beatkorszakhoz.

guitar-1

A dokumentumok, hanganyagok és visszaemlékezések mellett az oldal készítői a privát emlékezetre is nagy hangsúlyt fektetnek, a beatkorszak történetének megírásához ezért az olvasókra is számítanak. A jó zene összeköt, remek lenne, ha – az LGT-vel szólva – „mindenki vállalna egy szólamot”! A SajátBEAT című rovatba olyan írásokat, fotókat várnak, amelyek egy-egy koncertélményről, rajongott sztárról vagy éppen az első csókról számolnak be. Az anyagokat a beatkorszak.blog@gmail.com e-mail címre lehet elküldeni az oldal szerkesztőinek.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Júl. >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum