KULTer.hu - Magyar közösségi filmajánló applikáció
83170
post-template-default,single,single-post,postid-83170,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Magyar közösségi filmajánló applikáció

A hasonló ízlésű felhasználóktól személyre szabottan kaphatnak tippeket, ajánlásokat a Kiflee „fogyasztói”. A világ első közösségi filmajánló applikációja már letölthető.

A Kiflee nevű magyar fejlesztésű alkalmazásban a megszokott és unalmas pontozási rendszer helyett egyetlen mozdulattal értékelhetik a filmrajongók az alkotásokat az alapján, hogy szívesen megnéznék-e, többször is akár.

Előfordul, hogy az ember nem talál maga mellé partnert a mozizáshoz, mert senkit sem érdekel környezetében a kinézett film. Furának érzi az ízlését, és nincs kivel megosztani a filmes élményeket. Gyakorta melléfognak az emberek a választáskor, hiába olvasnak jókat az adott alkotásról. Mi lehetne a garancia arra, hogy a saját szájízüknek is megfelel majd egy film? Ezekre kínál megoldást a Kiflee!

„Évek óta barátok vagyunk és mindannyian nagy filmrajongók, de szinte sosem sikerült olyan filmet választanunk, ami mindenkinek tetszett volna.” – meséli Gáspár Olivér, a Kiflee egyik ötletgazdája. „Ezt elégeltük meg tavaly, és elhatároztuk, hogy létrehozunk egy olyan alkalmazást, ami segít megtalálni azokat a filmeket, amelyek mindannyiunk tetszését elnyerik.”

kiflee

A filmrajongók többé nem vesznek el a kritikák és filmajánlók végtelenségében, ugyanis a magyar fejlesztésű mobilapplikációban olyan emberekre bukkanhatnak, akik hasonló véleménnyel vannak az egyes filmekről, így garantáltan megtalálhatóvá válnak a további, saját ízlésünknek megfelelő alkotások is. Nem kell többé vacillálni az értékelésnél, hogy ez most erős négyes vagy gyenge ötös, hiszen itt nem a klasszikus számokkal történő pontozás zajlik, egyszerűen csak egy dolgot kell eldönteni: soha többet nem néznéd meg, egyszer nézős, többször nézős vagy éppenséggel „örök klasszikus.”

A magyar és angol nyelven is elérhető applikáció fejlesztése február óta tart, jelenleg öten dolgoznak rajta. November 23-án startol az androidos verzió, és várhatóan decemberben érkezhet az AppStore-ba. Ezidáig több mint 200-an tesztelték, és a honlapon 900-an iratkoztak fel.

kiflee2

A letöltés után a felhasználó kereshet konkrét alkotásra, vagy egyszerűen szemezgethet az automatikusan listázott filmek közül. Jelenleg a TMDb (The Movie Database) adatbázisát használják, így kis túlzással kijelenthető, hogy minden ezidáig megjelent film elérhető, amelyeket aztán egy mozdulattal értékelhet, tiltó- vagy kívánságlistára helyezhet a felhasználó, de egy összefoglaló, a trailer és a stáblista is azonnal elérhetővé válik. És ez még csak a jéghegy csúcsa! Minél több filmet értékel egy tag, annál személyre szabottabban jönnek az ajánlások a többi felhasználótól, akik profilján nem csak az látható, hogy miként értékelték az egyes filmeket, de százalékosan az is, hogy mennyire egyeznek az ízlések.

A Kiflee csapatának terve szerint közösségi funkciók is lesznek az alkalmazásban, a felhasználók tudnak majd chatelni, de be is követhetik egymást, hogy azonnal értesüljenek az újabb értékelésekről, ajánlásokról, illetve idővel szeretnék összekötni az alkalmazást az online videotékákkal is.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. máj. >>
hkscpsv
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Események

  • LP
    • 2020. Júl. 08. - 2020. Júl. 09.
    • Budapest

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum