KULTer.hu - Már itthon forgatják Pálfi György új filmjét
83110
post-template-default,single,single-post,postid-83110,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Már itthon forgatják Pálfi György új filmjét

Pálfi György hétfőtől forgatja Az Úr hangja című nagyjátékfilmjének Magyarországon játszódó jeleneteit. A Stanislaw Lem azonos című regénye alapján készülő film az eredeti mű gondolatvilágát adaptálja egy napjainkban játszódó, izgalmas családi krimi keretei közé.

A forgatás Kanada és az Egyesült Államok után most ismét Magyarországra érkezett. Többek mellett Budapesten és Mogyoródon zajlik tovább Pálfi György legújabb filmjének forgatása.

Az Úr hangja a Filmalap 600 millió forintos gyártási támogatásával a Pusztai Ferenc vezette KMH Film és a kanadai Quite Revolution Pictures koprodukciójában készül. A filmterv előzőleg a 32. Torinói Filmfesztivállal párhuzamosan megrendezett Torino FilmLab filmterv fejlesztő fórumon elnyerte a Les Arcs Coproduction Village, majd később az ARTE France díját, továbbá az Európai Unió MEDIA programja 50 ezer eurós támogatást ítélt a filmterv fejlesztésre.

Gyorgy_Palfi2

A Stanislaw Lem regénye alapján készülő film az eredeti mű gondolatvilágát adaptálja egy napjainkban játszódó, izgalmas családi krimi keretei közé. A film főhőse a harmincas éveinek végén járó Péter, egy titokzatos balestekről szóló dokumentumfilmben felismerni véli a hetvenes években disszidált, azóta nem látott apját. Megpróbálja felkeresni őt Amerikában, majd kalandos nyomozás után végre rátalál az immár új családot alapított édesapára. A találkozás számtalan élményt, fordulatot és tanulságot hoz a fiatalember és apja életébe. Az egymásra találásnak köszönhető az is, hogy a világ értesül róla: az univerzum megszólalt, nem vagyunk egyedül a világmindenségben.

Az Úr hangja főszerepeit Polgár Csaba és a kanadai Eric Peterson alakítja, és nemzetközi színészek mellett szerepel a filmben Kiss Diána Magdolna is. A filmforgatókönyvet Ruttkay Zsófia, Nagy V. Gergő és Pálfi György írta, az operatőr Pálfi állandó alkotótársa, Pohárnok Gergely, a vágó Lemhényi Réka, a hangmérnök Zányi Tamás, a látványtervező Asztalos Adrienn, a producer pedig Pusztai Ferenc.

Az Úr hangja várhatóan 2017 őszén kerül a magyar mozikba, forgalmazója a Vertigo Média.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2018. nov. >>
hkscpsv
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum