KULTer.hu - No judging baby!
81871
post-template-default,single,single-post,postid-81871,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

No judging baby!

Interjú a Vibe Pop Up Club szervezőivel, Erdélyi Ferenccel és Molnár Imrével

NO JUDGING BABY! Ez áll a névjegyén annak a titokzatos, új szórakozóhelynek, ami nemrég nyitotta meg kapuit a fővárosban. A Vibe Pop Up Club néhány lelkes, fiatal programszervező kezdeményezése egy mozgó szórakozóhely létrehozására, ami urbánus hangulatú bulijaival elsősorban a melegeket, leszbikusokat és barátaikat célozza. 

A hely nem árul zsákbamacskát, pontosan az, amit a neve mond: egyszer-volt-hol-nem-volt buli, oltári hangulattal. Pop up, tehát egyszer itt, egyszer ott, elsőként a nyitóesttel, szeptember 24-én, a Gödörben debütált ennek kapcsán beszélgettem a szervezőkkel, Erdélyi Ferenccel és Molnár Imrével. 

KULTer.hu: Hogyan ötlött fel a pop up buli ötlete? Miért gondoltátok, hogy ez hiánypótló lehetne nem csak az LMBTQ közösség, de a jelenleg meglévő éjszakai szórakozóhelyek palettáján és a zenei színtéren is?

Programszervezőként dolgoztunk sokáig, és amikor ott álltunk munka nélkül, arra gondoltunk, hogy miért ne hozhatnánk össze egy klub programját rendhagyó módon, akár több helyszínen is? Így abszolút helytálló a „pop up club” fogalma; ez egy olyan „kényszermegoldás”, ami hidat képez a partisorozatok és a klubok világa között. A humor és a pozitív életszemlélet inspirált minket. Alternatívát szerettünk volna nyújtani mindazoknak, akik másként gondolkoznak a hazai LMBTQ kultúráról, nyitottak az újdonságra és nem elégednek meg a megszokottal.

14434881_1707386129588514_7357931762350954982_o

KULTer.hu: Az első lépések nagyon izgalmasan történhettek. Mennyiben más egy mobil szórakozóhely létrehozása? Milyen elvárásoknak kell megfelelnie ahhoz egy lehetséges helyszínnek, hogy alkalmas legyen egy Vibe-buli befogadására?

Így van, folyamatos az izgalom. Szükségünk volt egy olyan karakteres arculatra, amiből instant, hordozható designt készíthettünk. Ezeket az elemeket a megfelelő helyeken elhelyezve bármelyik szórakozóhelyet a saját képünkre formálhatjuk. Ezen a ponton szeretnénk is megragadni az alkalmat, hogy külön megemlítsük és megköszönjük Kőrösi Regő munkáját, aki a csodás designért felelt.

Sok időt töltünk a helyszínek felkutatásával és igyekszünk minden bulit az adott tér arculatához igazítani. Nem egy masszát rángatunk el minden alkalommal más-más helyszínekre, hanem több markánsan elkülönülő közönséget szeretnénk kinevelni, ahogyan az egy klubtól elvárható. Szerencsére akadályokba nem ütköztünk egyelőre, az elvárásokat pedig mindig az aktuális helyszín határozza meg.

KULTer.hu: Hogyan épül fel egy ideális Vibe-buli? Milyen egy „tipikus” este struktúrája?

Olyan jó, hogy ezt a szót használod, „tipikus”. Nem vagyunk röghöz kötve, nincs sematikus koncepciónk, nem rendelkezünk megszokott klisékkel. Teljesen helyszínfüggő, hogyan strukturáljuk az eseményünket, de az első alkalomról tudunk mesélni. A bárnál lévő kis tánctéren egész este szólt a pop, miközben a nagy tánctéren táncos performanszokkal és énekes improvizációval tarkított discotól remegtek a falak.

vibeee

KULTer.hu: Úgy tudom, a buli előtti marketing a heves érdeklődésben és a nagy látogatószámban térült meg. Milyen visszajelzéseket kaptatok?

A nyitópartink dátumának kitűzése már hónapokkal ezelőtt megtörtént. Folyamatos egyeztetések, meetingek, brainstormingok előzték meg már azt is, hogy mikor és hol mutatkozzunk be. Az új brand kiépítése nem ment olyan könnyen, hiszen reprezentálni egy ilyen kezdeményezést, megismertetni és befogadtatni ezt a közönséggel elég nagy falatnak bizonyult, de úgy érezzük, sikerült jól teljesítenünk. A visszajelzések is erről árulkodnak, hiszen több mint 600 ember vett részt a partinkon, ismert személyek és a média is képviseltette magát. Összességében elégedettek vagyunk, alig várjuk a következő alkalmat.

KULTer.hu: Nektek személyes szinten milyen benyomásaitok vannak a nyitóestről? Hogyan értékelitek a Vibe fogadtatását?

Úgy látjuk, hogy az emberek tényleg szeretnének már valami újdonságot látni és hallani. A nagy érdeklődés ennek volt tanúbizonysága. Jó érzés, hogy több cég is megkeresett bennünket a támogatásukkal. Fantasztikus, amikor mások is úgy gondolják, hogy a mai kulturális programok közé kell egy effajta kezdeményezés, egy új dolog. A következő alkalom remélhetőleg ugyanekkorát fog szólni, ha nem nagyobbat!

bbb

KULTer.hu: Elárultok esetleg valamilyen kulisszatitkot? Hogyan tervezitek meghozni a vibeot a Vibe-ba?

A „vibe” mindenkinek mást és mást jelent, hisz különböző közegeknek szánjuk pop up klubunkat. A titokzatosság, mint legnagyobb fegyverünk, hadd maradjon meg nekünk.

KULTer.hu: Amennyiben módotokban állna megosztani terveket a közeljövőre nézve, mik lennének azok?

November 11-én újra feltűnünk egy rendhagyó bulival. Érdemes figyelni a honlapunkat, Facebook-oldalunkat és Instagram-profilunkat, mivel bepillanthattok a kulisszák mögé, részesei lehettek egy különleges és merész videó forgatásának, valamint megtudhatjátok, milyen titokzatos előadókkal, programokkal kecsegtetünk. Szóval ne feledjétek: már nem kell sokat aludni, és ismét feltűnünk!

A képek forrása a Vibe Pop Up Club Facebook-oldala.

Endes Ilona

szerző: Endes Ilona
honlap e-mail
Endes Ilona 1990-ben született Debrecenben, jelenleg Hajdúböszörményben él. A Debreceni Egyetem magyar tanári mesterszakos hallgatója, tagja a LÉK Irodalmi Körnek és a Kertész László Hajdúsági Irodalmi Körnek. Írásaival a KULTer.hu-n debütál.

KULTprogramok

<< 2020. Sze. >>
hkscpsv
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum