KULTer.hu - Utcai könyvszekrényt kap Debrecen
83153
post-template-default,single,single-post,postid-83153,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Utcai könyvszekrényt kap Debrecen

Utcai Könyvszekrényt állítanak fel hamarosan a debreceni Ady parkban, a Csokonai Színház mögött, ahol a becsületkönyvtár mellett több közösségi program is várja majd az érdeklődőket.

Korábban már írtunk arról, hogy civil szervezetek, a Művésztér Egyesület, a Debreceni Moly Klub, és a Rotaract Club Debrecen Főnix kezdeményezést indított az utcai könyvszekrény felállításnak ügyében, és most úgy tűnik, jó úton halad a megvalósítás. A projekt legfőbb célja az olvasásnépszerűsítés, a környezettudatos szemléletformálás és a közösségfejlesztés.

Az utcai könyvszekrény egy nyitott közösségi könyvespolc, melynek lényege, hogy hozom-viszem alapon kötetlenül cserélhessenek olvasmányokat a város lakói, és így egy közösségi tér, vagyis találkozási pont jöhessen létre, ahol az olvasott élményeket át lehet beszélni. Mindezen túl felolvasóesteknek, akusztikus koncerteknek vagy vetítéseknek is helyet ad majd az új, utcai könyves bútor környéke.

uksz

Az önkormányzat a jövő évi költségvetésben egymillió forinttal fogja támogatni a könyvespolc felállítását, amelyről a város alpolgármestere, Széles Diána elmondta: az ilyen civil kezdeményezések segítenek abban, hogy Debrecen Európa Kulturális Fővárosává váljon. A polcok feltöltésében a Méliusz Juhász Péter Könyvtár is segíteni fog.

A szomszédos országokban Bécsben, Kassán és Nagyváradon, Magyarországon pedig Budapesten nagyobb számban találhatóak utcai könyvszekrények, emellett még Nyíregyházán, Szolnokon, Veszprémben, Balatonfüreden, Kecskeméten és Zalaegerszegen is fellelhetőek már. A tervek szerint Debrecenben 2017 tavaszától lehet majd használni a könyvszekrényt.

Forrás: Dehír

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Júl. >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum