KULTer.hu - Ajándékozz a fiatal irodalomért!
83776
post-template-default,single,single-post,postid-83776,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Ajándékozz a fiatal irodalomért!

A karácsony közeledtével a kortárs irodalom támogatására is lehetőség nyílik, például a József Attila Kör (JAK) fiatal irodalmi szervezetet az InstaVers karácsonyi ajándékcsomagjának megvásárlásával vagy adománygyűjtő vacsorán való részvétellel segíthetjük.

A JAK adománygyűjtő programsorozatot indít működésének biztosítására, ennek első alkalmát december 10-én tartják a budapesti Tűzoltó utcai Élesztőben, ahol egy vacsorán szeretnék a szervezet lehetséges segítőit, pártolóit vendégül látni. A résztvevők 4.000 forintos támogatói jegy megváltásával segíthetik a JAK fennmaradását, valamint a helyszínen lehetőségük nyílik egyéb módokon is adományozni. A már délután kezdődő eseményen ott lesznek a József Attila Kör ügyeit támogató alkotók, barátok és kollégák is, többek között Czinki Ferenc, Krusovszky Dénes, Németh Gábor, Pion István, Szegő János és Valuska László is.

jak_t5

„Szervezetünk anyagi gondjai idén a mindennapi működésünket tették kérdésessé. Ennek ellenére hisszük, hogy a JAK 35 éves önálló működésével, több mint 300 tagjával és több mint 200 megjelentetett kötetével, érdekképviseleti, műfordító, programszervező tevékenységével a kortárs irodalom kiemelkedő iskolája, s a jövőben is képes lesz fenntartani az eddig elért sokarcúságát és függetlenségét. Azért, hogy a következő évet is túlélhessük, elindítjuk forrásszerző programjainkat” – írta a JAK.

A József Attila Kör saját szervezésű adománygyűjtése mellett, ám attól függetlenül az InstaVers projekt is a nehéz helyzetbe került szervezetet támogatja. A projekt elindulásakor, 2 és fél éve az irodalmi képviselettel foglalkozó és szakmai fejlődési lehetőségeket nyújtó JAK az elsők között segítette az InstaVers alakulását. Azóta a projektnek több mint 10.000 követője van a Facebookon, számtalan verses eseményt is szerveztek, és saját könyve is készült.

jak_t3

Most az InstaVers karácsonyi ajándékcsomagot készített a kortárs fiatal irodalom legjavát összefogó JAK támogatására. Az árat úgy kalkulálták, hogy minden eladott csomag árából az anyagköltségen túl 2000 forintot adományként az irodalmi szervezetnek adhassanak.

Az akció keretében designos táskákhoz is hozzá lehet jutni, melyeken Ughy Szabina, Turbuly Lilla, Seres Lili Hanna, Bende Tamás vagy Szálinger Balázs idézetei szerepelnek. A csomag kitűnő karácsonyi ajándék is lehet.

jak_t1

A csomagban szerepelő tárgyak:

  • egy egyedi tervezésű InstaVerses hátizsák (5 mintából lehet választani)
  • egy InstaVers-könyv, vagy pedig egy könyv a Magvető, a Jelenkor, az Athenaeum, a Kalligram, illetve a Manó Könyvek sorozatából
  • egy meglepetés könyv a Magvető, az Athenaeum, a Jelenkor, a Kalligram vagy a Manó Könyvektől (A kiadók listája folyamatosan bővül!)

jak_t2

Ezzel a család bármely tagjának örömet lehet okozni. A könyvek között felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt lehet megfelelőt találni, a táskák között pedig vannak kifejezetten kisgyermekeknek készült, illetve lányos és fiús minták is.

A csomagok ára egységesen 4.990 forint, de a táskák külön is megvásárolhatók 1190 forintért. Budapesten személyesen átvételi pontokon juthatunk hozzá a csomaghoz, vidékre pedig költségtérítés ellenében postáznak belőlük. Megrendeléshez erre a címre lehet írni: azonnaloldodik@gmail.com.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. aug. >>
hkscpsv
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum