KULTer.hu - Budapest a világ tetoválási kultúrájában
83447
post-template-default,single,single-post,postid-83447,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Budapest a világ tetoválási kultúrájában

Budapest a világ tizedik legmegfizethetőbb és a huszonharmadik legkönnyebben megközelíthető városa a tetoválószalonok tekintetében a YEAY e-kereskedelmi videós applikáció 2016-os kutatása szerint.

A YEAY készített egy rangsort az alapján, hogy világszerte milyen volt az emberek hozzáállása a tetoválásokhoz, és hányan varrattak magukra valamit 2016-ban. Ahogy a tetoválások egyre mainstreamebbé válnak, úgy növekszik az általános igény a szalonok iránt, valamint egyre könnyebb ezek megközelítése is.

Miután a YEAY felfedezte, hogy az applikációjukat használó vásárlók egyre gyakrabban vesznek tetováláskészítéssel kapcsolatos ajándékutalványokat a barátaiknak, családtagjaiknak, kutatásba kezdtek, hogy jobban megértsék ezt a jelenséget. A Globe Tattoo Index eredményei világszinten is átfogó képet adnak a jelenlegi tetováláskultúráról.

tattoo1

A rangsorhoz szerte a világból több ezer tetoválószalon adatait vették alapul, a megállapítások pedig két fókuszra oszlanak. Az egyik a hozzáférhetőséget vizsgálja, ami az alapján állít sorrendet, hogy az adott városokban mennyire kényelmes tetoválást készíttetni/vásárolni, figyelembe véve az árat és a szalonok mennyiségét. A másik fókusz pedig a vásárlási népszerűségi index, amely azt figyeli, hogy hogyan ajándékozzák és veszik meg a tetoválásokat.

A Tetoválási Index részeként a YEAY egy olyan felmérést is indított, amely ötezer résztvevőt kérdezett általánosságban a tetoválásokról. Az eredmények azt mutatják, hogy bár a válaszadók kis részének (13,6%) van tetoválása, a többség szerint (66,3%) a varrások trendinek számítanak. Azt is vizsgálták, hogy az emberek hogyan találják meg azt a művészt, akihez később fordulnak: 54,2% ajánlások útján, 23,2% szalonok látogatásával, 13,6% online keresgéléssel, 8,9% pedig egyéb úton találja meg őket.

tattoo2

Az eredmények szerint Budapest a huszonharmadik a hozzáférhetőség szempontjából: százezer városlakóra 1,36 szalon jut, és az egy órával számolt átlag varrási ár 44 euró. Megfizethetőség szerint a tizedik helyen áll más világvárosokhoz viszonyítva – Colombo a legolcsóbb 20 euró/órával, San Francisco pedig a legdrágább 250 euró/órával. Budapesten egyébként a tetoválások 30%-át turistáknak készítik.

A világon az egy városra jutó szalonok számát tekintve Miami Beach állt az élen idén, itt százezer lakóra 28,48 szalon jutott. Az indonéz Denpasarban a tetoválások 99%-át turisták fizették. Tahiti, Francia Polinézia, Auckland és Új-Zéland pedig a tetoválással kapcsolatos ajándékkártyák tekintetében járt az élen, a tetoválások 60%-a így készült. Berlin a tetoválások egyik fővárosának is mondható, sok világhírű művész alkot ott, így nem csoda, hogy a tetoválások 80%-át varrják turistákra.

A kutatás teljes eredménylistája ide kattintva olvasható.

Forrás: YEAY.com

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. aug. >>
hkscpsv
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum