KULTer.hu - Népszerűbb lett a fiataloknak szóló irodalom
84418
post-template-default,single,single-post,postid-84418,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Népszerűbb lett a fiataloknak szóló irodalom

Egyre népszerűbbek a gyermekkönyvek és az úgynevezett „young adult” kiadványok a magyar könyvpiacon – hangzott el az M1 aktuális pénteki műsorában.

Kocsis András Sándor, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesületének (MKKE) elnöke, a Kossuth Kiadói Csoport vezetője elmondta: a magyar könyvpiac éves forgalmának 30-35%-a a karácsonyi időszakra, novemberre és decemberre koncentrálódik. A három nagy magyarországi könyvkereskedő cég közül az egyik idén 7-8%-os növekedést tapasztalt a megszokott decemberi forgalomhoz képest, míg a másik kettő esetében sem csökkenés, sem növekedés nem történt.

Az információfeldolgozásnak – az informatika világában is – alapja a szövegértés, amely kizárólag az olvasás útján alakulhat ki. Éppen ezért örömteli, hogy enyhén erősödött az elmúlt években a gyermekkönyv-kiadás Magyarországon – hangsúlyozta a kiadói szakember.

Harry Potter

Szintén emelkedik az úgynevezett „young adult” könyvek népszerűsége – emelte ki Kocsis András Sándor, aki felidézte: a „fiatal felnőtt” kategória az elmúlt 4-5 évben jelent meg a Harry Potter-sorozatnak köszönhetően, amely egy teljesen új olvasógenerációt teremtett, nem csoda, hogy J. K. Rowling könyvei tíz éve vezetik a magyar népszerűségi listákat is.

Az idei könyvpiac sajátossága a bulvárosodás, egyre több a könnyebben olvasható, fogyasztható könyv és erősödik az úgynevezett celebirodalom is – mondta el a MKKE elnöke. Hozzáfűzte: jelenleg az ismeretterjesztés részesedése mintegy 25%, hasonlóan áll a szépirodalom.

Forrás: MTI

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. jún. >>
hkscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum