KULTer.hu - Szépírók a szegény gyerekekért
84440
post-template-default,single,single-post,postid-84440,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Szépírók a szegény gyerekekért

Szenteste zárult le az Írók a szegény sorsú gyerekekért nevű Facebook-csoport idei utolsó licitje, amivel kiegészülve összesen mintegy 300.000 Ft gyűlt össze az amatőr és profi írók-költők dedikált köteteiből, kézirataiból.

Papp-Für János, a csoport elindítója december 24-én este a következő szavakkal köszönte meg a felajánlók és licitálók segítségét: „Mindenkinek szeretnénk köszönetet mondani a felajánlott könyvekért és a lelkes licitálásokért. Tagjaink száma az elmúlt fél évben 1873 főre bővült, reméljük, hogy még ezen felül is fognak hozzánk csatlakozni az új évben. Természetesen a csoport és a licitálás 2017-ben is folytatódni fog, azzal az újítással, hogy nem csupán íróktól/költőktől fogunk kérni könyvet/kéziratot, hanem más művészeti ághoz tartozókat is felkeresünk, hogy ajánljanak fel az oldalunk és a rászorulók számára egy-egy saját művet. Idén az összegyűlt összeggel (ami kereken 300.000 Ft!!!) az Oltalom Karitatív Egyesület által létrehozott óvodát támogattuk, mely mélyszegénységben élő gyerekek étkeztetésére fordítja ezt az összeget. Hálásan köszönjük a munkát, a felajánlott műveket és a licitálók aktivitását!! Jövőre folytatjuk!”

A programot kéziratokkal és/vagy dedikált kötetekkel, illetve egyéb módon támogatók: Arany-Tóth Katalin, Áfra János, B. Tóth Klári, Bánó Attila, Bányai Tamás, Bene Zoltán, Benyák Zoltán, Berta Zsolt, Bíró Szabolcs, Bódi Katalin, Czégény Nagy Erzsébet, Erdős Virág, Garaczi László, Gősi Vali, Hajnal Géza, Hartay Csaba, Huszárné Vass Edina, Janáky Marianna, Jenei Gyula, Karaffa Gyula, Kelebi Kiss István, Kele Fodor Ákos, Kiss Ottó, Kocsis Csaba, Korpa Tamás, Kutasi Horváth Katalin, Lackfi János, Tara Scott, M. Simon Katalin, Magolcsay Nagy Gábor, Márffyné Horváth Henrietta, Radnai Gáborné Márti, Mizsei Norbert, Nagy J. Pál, Novák András, Nyirán Ferenc, Oberczián Géza, Palman Zsuzsi, Pásty Júlia, Péter Erika, Rónai Egon, Stábel Rezső, Somogyi György, Szentmártoni János, Szurovecz Kitti, Takács László, Takács Nikolas, Tallér Edina, Tátos Gyöngyi, Tóth Kinga, Turóczi Ildikó, Türjei Zoltán, Vargáné Molnár Zsuzsanna, Vécsei Rita Andrea, Velencei Rita, Vörös István, Zajácz Edina, Závada Péter.

A csoport jövőre megújulva folytatja jótékony munkáját, immár számítva a képzőművészek, zenészek nagylelkű felajánlásaira, a művészetkedvelő licitálók kitartó lelkesedésére, nagyvonalúságára is. A grafikák, festmények, dedikált lemezek eladásából befolyt összeggel újabb nehéz sorsú gyerekeket támogatnak majd.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Júl. >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum