KULTer.hu - Új elnökséget választott a FISZ
84131
post-template-default,single,single-post,postid-84131,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Új elnökséget választott a FISZ

A Fiatal Írók Szövetsége (FISZ) december 15-én tartotta éves közgyűlését, melynek napirendi pontjai között volt a szervezet új elnökségének megválasztása is. A tagság az Antal Nikolett és Korpa Tamás által közösen jegyzett pályázatot szavazta meg.

Az elnökség további tagjai Pataki Viktor irodalomtörténész, Szőllőssy Balázs költő, szerkesztő, Tóth-Czifra Júlia irodalomtörténész, szerkesztő, Urbán Bálint irodalmár, műfordító és Varga Betti szerkesztő, tanár. Az új elnökség javaslatot tett a FISZ alapszabályának módosítására is.

A pályázat erősen épített a társelnöki szerepekre, hiszen Korpa Tamás irodalmárként és költőként, a SZIFONline főszerkesztőjeként a szervezet szépirodalmi, vidéki és határon túli képviseletét látja majd el. Antal Nikolett kultúratudománnyal foglalkozik, művészeti vezetője a B32 Galéria és Kultúrtérnek, így a szervezet jelentősebb társtudományi, társművészeti nyitásáért, a fővárosi képviseletért, illetve menedzsmentért felel majd. A társelnökségi struktúra megvalósításához alapszabály-módosítás szükséges, ezért a választást követően az új elnökség bejelentette, hogy januárban újra közgyűlést hív össze, ahol az alapszabály-módosítást végrehajtják. Addig Korpa Tamás elnökként, Antal Nikolett alelnökként tevékenykedik.

korpat

Az új elnökség köszönetet mondott a leköszönő elnök, Kollár Árpád a FISZ arculatát erőteljesen meghatározó, a szervezetet a legjelentősebb irodalmi érdekképviseleti szervek közé emelő munkájáért, valamint Mészáros Márton volt titkári és Neszlár Sándor volt elnökségi tagi munkájáért, amiért mindketten alapjaiban határozták meg a FISZ elmúlt évekbeli működését.

antalnikolett1

Korpa Tamás és Antal Nikolett elmondták, hogy a FISZ elmúlt évekbeli működéséhez hűen továbbra is független, magas minőséget képviselő, tagjaik érdekeit mindenek felett szem előtt tartó szervezetet szeretnének, ám a vezetésben a strukturális változtatást mindenképpen üzenetértékűnek tartják. Nyitott, az irodalmi és társművészeti, társtudományi szervezetekkel, intézményekkel együttműködő, a vidéki, hátrányos helyzetű területekhez erősebben közelítő szövetséget képzelnek el.

A nyertes pályázat teljes terjedelmében letölthető a FISZ Facebook-oldaláról.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. ápr. >>
hkscpsv
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum