KULTer.hu - A Central Media mentheti meg az Alexandrát
85958
post-template-default,single,single-post,postid-85958,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

A Central Media mentheti meg az Alexandrát

A szakadék szélén álló Alexandra könyvkereskedelmi lánc értékesítési hálózatának fenntartásában és újjászervezésében a Central Media fog segítséget nyújtani, ezzel a könyvpiaci válsághelyzetet is mérsékelve.

Az Alexandra kiskereskedelmi üzleteit működtető Rainbow Üzletlánc Kft. Indexhez eljuttatott közleményében elmondta, hogy hétfőn kezdik el a konkrét tárgyalásokat arról, hogy milyen módszerekkel menthetik meg a könyvhálózatot. Szügyi Gergely, a Central csoport képviselője szerint sok a tisztázandó kérdés még. A nagy médiahangot kapott ügy azon alapul, hogy az Alexandra hálózata a többi piaci szereplőnek 4-4,5 milliárd forinttal tartozik, és nincs azt miből kifizetnie.

alexandra1

A Central Media már több mint tíz éve szereplője a magyar könyvpiacnak, s idén januárban a Harry Potter-sorozatot is kiadó Animus kizárólagos tulajdonosi jogát is megszerezte.

Az Alexandra könyvhálózat a jelen körülmények között már nem bírja sokáig, a Könyvbazár Kft. a teljes bizományi készletét visszahívta, és a kiadók megtiltották a társaságnál lévő könyvkészleteik további forgalmazását. A Rainbow Üzletlánc Kft. szerint most az a legfontosabb, hogy egy olyan szakmai társaság kezébe kerüljön az Alexandra, amely vállalja, hogy elvégzi a szükséges megállapodásokat. Az, hogy a cégnek hány könyvesboltja maradhat meg, és hány dolgozó állása kerülhet veszélybe, még nem lehet tudni.

alexandra2

A Matyi Dezső nevéhez köthető könyvhálózat – ami magyar viszonylatban az egyik legnagyobb könyvterjesztő, -kereskedő és -kiadó cégcsoport – 2011 óta nehezen találja a helyét, három éve is csak a Magyar Könyvkiadók és Könyvkiadók Egyesülésének védelme mentette meg a céget a bukástól.

Forrás: Index

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. jan. >>
hkscpsv
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum