KULTer.hu - A Sziget a fellépők kedvence Európában
85327
post-template-default,single,single-post,postid-85327,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

A Sziget a fellépők kedvence Európában

A Sziget lett a fellépők kedvenc fesztiválja az European Festival Awards versenyén, így a korábbi elismerésekkel együtt már minden kategóriában megnyerte a fődíjat – közölte a Sziget Szervezőiroda.

A Sziget olyan rendezvényeket előzött meg a kategóriában, mint a Rock Werchter, a Pukkelpop vagy a Primavera Sound. Az elmúlt években a Sziget két alkalommal nyerte el a legjobb nagyfesztiválnak járó díjat, egy alkalommal pedig a „Best Line Up” kategóriában bizonyult a legjobbnak.

Kategóriájában győzedelmeskedett már a Sziget Szervezőiroda több fesztiválja is, a Telekom VOLT Fesztivál és a Balaton Sound, a B.My.Lake pedig indulásának évében hozta el a legjobb új fesztiválnak járó díjat.

szigetfeszt

Gerendai Károly, a Sziget főszervezője szerint az elismerés egyúttal nagy felelősség, hiszen ezt a teljes körű bizalmat meg is kell tartani. „Szerencsére a jelek azt mutatják, hogy a közönség bizalma töretlen, az viszont nagyon fontos visszajelzés, hogy a nemzetközi sztárok is szeretik a fesztiválunkat” – értékelte az eredményt a főszervező.

A hollandiai Groningenben jelentették be a 2016-os év legjobb európai fesztiváljait versenyre hívó European Festival Awards idei győzteseit. Díjkiosztó keretében adták át az idei év életműdíját is, amit a Sziget idén nyáron tragikus autóbalesetben elhunyt munkatársa, Dan Panaitescu kapott. A díjat az elhunyt özvegye és Gerendai Károly vette át.

Forrás: MTI

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. jún. >>
hkscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum