KULTer.hu - „A színházban üljön, ne a dugóban!”
85637
post-template-default,single,single-post,postid-85637,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

„A színházban üljön, ne a dugóban!”

A budapesti József Attila Színház Drive Time Színház elnevezéssel kampányt hirdetett meg „A színházban üljön, ne a dugóban!” jeligével. A teátrum egyfelvonásos stúdióelőadásokat kínál a hétköznap késő délutáni, kora esti csúcsforgalomban, közvetlenül munkaidő után, januári és februári időpontokban is.

A Drive Time Színház a József Attila Színház hazánkban egyedülálló, kísérleti kezdeményezése, melynek célja, hogy a néző a munkaidőt követő értékes idejét ne a forgalmi dugóban araszolva, buszon, metrón vagy villamoson szorongva, hanem sokkal kellemesebben, egyfelvonásos előadások megtekintésével tölthesse. A programban résztvevő produkciók a megszokottnál korábban kezdődnek, így az előadás és a munka vége közti holtidő is lerövidül. Az előadások időtartama illeszkedik a munka utáni csúcsforgalomhoz, így a színházi előadás végén a közönség egyszerűbben és gyorsabban, egy kellemes színházi élménnyel gazdagabban juthat haza, ráadásul szinte az egész estéje szabad marad.

JASZ_drivetime

A Drive Time Színház programján jelenleg három darab szerepel, amelyek teljes értékű stúdiószínpadi produkciók, időtartamuk átlagosan egy óra. Karinthy Ferenc Dunakanyar és Békés Pál A Tisza felső folyása című színműve mellett Friedrich Dürrenmatt Késő őszi esti órán című bűnügyi komédiája látható Fehér Anna, Nemcsák Károly, Létay Dóra, Quintus Konrád, Verebes István, Schlanger András és Balázs László szereplésével.

Jegyár: 2.000 Ft. Minden Drive Time-előadásra jegyet váltó néző 500 Ft-os jegyvásárlási kupont kap ajándékba, melyet bármelyik hagyományos kezdési időpontú nagyszínpadi előadásra beválthat.

A Drive Time Színház januári programkínálata:

2017. január 24. (kedd) 17.30
Karinthy Ferenc: Dunakanyar – színmű

A Drive Time Színház februári programkínálata:

2017. február 14. (kedd) 17:30
Karinthy Ferenc: Dunakanyar – színmű

2017. február 15. (szerda) 17:30
Békés Pál: A Tisza felső folyása – színmű

2017. február 17. (péntek) 17:30
Friedrich Dürrenmatt: Késő őszi esti órán – bűnügyi komédia

szinhaz5

Az előadásokról:

Karinthy Ferenc: Dunakanyar
színmű

Kávéfőző kisasszony: Fehér Anna
Vendég: Nemcsák Károly
Díszlet: Telihay Péter
Jelmez: Fehér Anna
Asszisztens, ügyelő: Balázs László
Rendező: Telihay Péter

Egy kései órán, zárás előtt alig húsz perccel érkezik a Vendég egy országúti presszóba. A Kávéfőző kisasszony már indulna haza, a kávéfőzőt már elzárta, így a Vendég konyakot rendel. A kezdeti feszült helyzetet egy beszélgetés követ, ahol a két magányos lélek nemcsak megismeri, de meg is szereti egymást. A kimondott szavak és a ki nem mondott gondolatok végül összekapaszkodáshoz és egy lassan kibontakozó szerelemhez vezetnek. Édesbús történet egy véletlen találkozás sorszerűségéről.

A Dunakanyar és A Tisza felső folyása című előadás hagyományos, 19.30-as kezdési időponttal, egyben is megtekinthető.

Békés Pál: A Tiszta felső folyása
színmű

Nő: Létay Dóra
Férfi: Quintus Konrád
Díszlet: Telihay Péter
Jelmez: Fehér Anna
Asszisztens, ügyelő: Balázs László
Rendező: Telihay Péter

Két ember, egy nő és egy férfi. Nincs nevük, nem ismerik egymást, az ország határánál árad a Tisza, visz mindent, ami az útjába kerül. A víz általában tisztára mos mindent. A mocskot, bűnöket, titkokat. Menekülő útvonalat viszont nem ad a tisztaság elől, és nem mindig akkor akarjuk tisztán látni dolgainkat, hibáinkat, amikor az élet tükröt tart. Ismerős ez a mindennapi életben is. Két taktikus, de őszinte ember, akiknek bizalmatlanság és titok fedi lényüket, mindketten menekültek. Egy nem várt természeti esemény, az árvíz összezárja őket egy büfé szigetre, ahonnan sehova nem tudnak mozdulni. El bírják viselni egymást? Meddig célravezető az őszinteség, és mikor mi számít óvatoskodásnak vagy éppen támadásnak? A tét csupán az életük.

A Dunakanyar és A Tisza felső folyása című előadás hagyományos, 19.30-as kezdési időponttal, egyben is megtekinthető.

Friedrich Dürrenmatt: Késő őszi esti órán
bűnügyi komédia

Korbes: Verebes István
Hofer: Schlanger András
Titkár: Balázs László
Díszlet: Mira János
Jelmez: Fehér Anna
Játékmester: Németh Dóra
Ügyelő: Balázs László

Ritka pillanat, amikor egy rajongó találkozhat egy sokak által nagyra becsült szerzővel. Még ritkábban nyílik lehetősége arra, hogy kedvenc könyveiről beszélgessen az alkotóval. A regényben bemutatott történetek vajon a fantázia szülöttei, vagy a valóságban is megtörtént esetek?

Az előadás megegyezik az Írók, gyilkosok, lúzerek című előadás első felvonásával.

További információ a színház honlapján érhető el.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Júl. >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum