KULTer.hu - Írd át kedved szerint Arany balladáit!
86308
post-template-default,single,single-post,postid-86308,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Írd át kedved szerint Arany balladáit!

A Próza Nostra januárban hirdette meg az Arany 200 – Balladaremix című második novellapályázatát, amelyet az Arany János emlékév alkalmából indítottak. A pályázatra Arany balladáinak zsánerfeldolgozásait várják.

Arany János balladái a magyar irodalom igazi csúcsteljesítményei közé tartoznak, s közben számos szállal kötődnek a népi és városi folklór hagyományokhoz, valamint a korabeli ponyvairodalomhoz egyaránt. A magyar, de akár a világirodalomban is kevesen tudtak olyan kevés szóval, mégis rendkívüli feszültséggel megírni a bűn és bűnhődés történeteit, egy szerelmi gyilkosságot vagy éppenséggel egy tömeges kivégzést, mint Arany. A lírai költemények precíz szerkezetének és a homályban hagyott részleteknek köszönhetően ugyanakkor a mai napig izgalmas olvasmányok lehetnek, hiszen nagy tér nyílik az olvasói képzeletnek és értelmezésnek. Arany születésének 200. évfordulóján éppen ezért egy újabb irodalmi játékra hívja az olvasóit a Próza Nostra a legújabb pályázatán.

aranyjanos

Elgondolkodtál már azon, mit követett el Ágnes asszony? Mindig is izgatott, kik is lehetnek valójában a Híd-avatás kísértetei? S vajon ki lehett az Eduárd elé álló három „velszi bárd”?  Most itt az idő, hogy megírd!

Olyan prózai műveket várnak tehát, amelyek valamely zsáner felől közelítenek meg egy-egy szabadon választott Arany-balladát. A képzelet határait a pályázóra bízzák, lehet bűnügyi történet, horror, steampunk, de akár fantasy és sci-fi történet is. Az átiratok foglalkozhatnak a szövegek konkrét eseményeivel, de lehetnek előzmények vagy utótörténetek is.

A beérkezett munkákat a Próza Nostra szerkesztősége, szakmai közössége bírálja el.

Határidő: 2017. április 2. (vasárnap) 23.59
Benyújtás:

  • Minden pályázó csak egy pályaművet adhat be.
  • A pályamunkákat elektronikus úton az info@prozanostra.com címre várják (csatolt fájlként doc, docx vagy rtf formátumban)!
  • Kérik a pályázó a tárgymezőben feltüntetni az Arany 200 címet!
  • Határidő után beérkezett, illetve a terjedelmet meghaladó műveket nem áll módjukban elbírálni.

Terjedelem: max. 40.000 leütés.
Formai követelmények: Times New Roman betűtípus, 12-es betűméret, 1,5 sorköz.
Eredményhirdetés: 2017. június.
Díjazás: A legjobb 3 pályamű megjelenési lehetőséget kap a Próza Nostra oldalán, illetve a dobogósok jutalma ezúttal is értékes könyvcsomag lesz. A megnyerhető köteteket és a támogató kiadók listáját hamarosan közzétesszük az oldalon. A novellapályázatra beérkezett legjobb pályamunkákból ezúttal is ingyenesen letölthető elektronikus kötetet készülünk megjelentetni.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Sze. >>
hkscpsv
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum