KULTer.hu - Irodalmi kávézót nyit a Magvető
86440
post-template-default,single,single-post,postid-86440,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Irodalmi kávézót nyit a Magvető

Irodalmi kávézót nyit április 11-én, a költészet napján a Magvető Kiadó Budapesten, a Dohány utcában. Az olvasók és szerzők leendő törzshelye könyvesbolt és rendezvényhelyszín is lesz egyben.

A Magvető Café – az újonnan létrehozott Facebook-oldalán – arra a kérdésre is választ ad, hogy vajon miért kell az ország első számú szépirodalmi műhelyének, az Esterházy Péter, Kertész Imre, Pilinszky János és még száz neves kortárs író műveit gondozó kiadónak saját kávézó.

magvetocafe

„Régóta szerettünk volna egy olyan találkozóhelyet, ahol szerzők és olvasók egyaránt otthonra lelnek, ahol megvásárolható minden magvetős könyv, ahol kötetbemutatók, kisebb színházi előadások és rendhagyó irodalomórák várják a szépirodalom barátait, és persze remek a kávé, kiválóak a borok, és még reggelizni is lehet” – írja közös bejegyzésében Dávid Anna kiadóvezető, Nyáry Krisztián művészeti vezető és Páli Orsolya üzletvezető.

„Az idő lassú és elegáns múlásának és múlatásának színtere, a pillanat és nem a pillantás tere, a káprázaté, a játék tere, a csalásé, a félreértésé, a szándékos félreértésé” – ábrándozott egykor az ideális kávéházról Esterházy Péter, és most, sok évvel később a Magvető úgy döntött, belevág.

magvetocafe_1

A találkozás az irodalommal szlogennel futó kávéház a nyitás előtt, március 15-től próbaüzemet indít. Az építkezés már folyik. A Magvető Café kevesebb mint egy nap alatt elérte az 1.000 oldalkedvelést a Facebookon, tehát az érdeklődők számából is arra lehet következtetni, hogy van igény erre az új szépirodalmi helyszínre, amely a Contextus szerint a 21. századi Pilvax lehet.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Sze. >>
hkscpsv
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum