KULTer.hu - Készülj a jubileumi Fishing on Orfűre!
86618
post-template-default,single,single-post,postid-86618,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Készülj a jubileumi Fishing on Orfűre!

Közzétette legnagyobb zenei helyszíneinek a programját az idén 10 éves Fishing on Orfű. Habár a fesztivál új színpadának (főleg singer-songrwriter) fellépőire, valamint az idén startoló külső helyszínek programjára még márciusig várni kell, már bőven van miből szemezgetnie azoknak, akik csak egy-egy napra látogatnának ki Orfűre, hiszen a napijegyek értékesítése is megkezdődött.

Az idén 5 naposra duzzadt, július 20-tól 24-ig tartó Fishing on Orfű fesztivál nem szakít hagyományaival: a legkedveltebb alternatív zenekarok és a legjobb élő produkciók apraja-nagyja a jubileumi évben is ott lesz Orfűn. Az egymást továbbra is váltó nagyszínpadok a legnépszerűbb magyar underground előadókat vonultatják fel (30Y, Halott Pénz, Hiperkarma, Péterfy Bori & Love Band, Punnany Massif, Quimby, Szabó Balázs Bandája, Vad Fruttik), aki pedig egy 5 napos kirándulást tenne a magyar könnyűzene aktuális érdekességei és rejtett kincsei közé, azok számos meglepetésre lelhetnek a kisebb zenei helyszíneken is. Az érdeklődők sok műfajban találhatnak más fesztiválok által hanyagolt, mégis figyelmet érdemlő produkciókat (Bobafett, Csaknekedkislány, Jazzékiel, Makrohang, Óriás, Ricsárdgír, Sör és fű, Uzipov).

fishing

A 10. Fishing on Orfű nyitónapja az akusztikus koncertekről szól. A legnagyobb érdeklődésre Lovasi András szülinapi koncertje tart számot, aki csendesülős módon összegzi az első 50 év legkedvesebb dalait. A szülinapi vendégek között ott lesznek a Kispál és a Borz valamint a Kiscsillag tagjai és még sokan mások. A keddi napon még olyan zenekarok adnak koncertet, mint a Csík zenekar, a Budapest Bár, a RacKaláka (ez Ferenczi György zenekara és a Kaláka kollaborációja), a fesztivál nyitónapja február eleje óta telt házas.

fishingonorfu4

Talán sosem volt még ilyen gazdag a Fishing felhozatala külföldi zenekarok terén, mint 2017-ben. Több mint 10 nemzetközi produkció érkezik idén a Panoráma kempingbe, leginkább a keményebb gitárzenék kedvelőinek kedvezve. A legnagyobb név a portlandi neo-stoner Red Fang, de a visszatérőként a Pulled Apart by Horses és a Black Peaks is itt lesz. De az itt idén bemutatkozó, dob-gitár felállású ’68, Gallery Circus, God Damn és a noiserockban utazó Heck is klubkedvencek Európa-szerte. Angol és amerikai bandákon túl szomszédaink izgalmas produkcióiból is bemutat párat az idei Fishing: a szerb Threesome és a Repetitor, valamint a román Palma Hills is bőven megérdemli, hogy adjon neki egy esélyt a nyitott koncertlátogató.

foo_plakat17

2017 számos újítást hoz a Fishing életében. A tűzhöz közel nevű új erdei helyszín fellépőit és az idén debütáló külső helyszínek részletes programját is márciusban jelentik be a szervezők, hiszen idén lesz a Fonóval együtt szervezett folkudvar a Malommúzeumnál, valamint a POSZT által kurált színházi helyszín a Kemencés udvarban. Persze most várható víziszínpad, mozi, pódiumbeszélgetések, valamint több offprogram, mint eddig valaha. 3 és 4 napos bérletek valamint napijegyek kaphatóak a Ticketportal hálózatában.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Júl. >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum